DIN VARUKORG

Vad är skillnaden mellan LED-tejp, LED-strip, LED-list och LED-slinga?

Kärt barn har många namn. För oss betyder LED-tejp och LED-strip samma sak. Det är en remsa med inbyggd ljuskälla i form av efterföljande dioder. På baksidan av LED-tejpen och LED-strippen sitter en självhäftande tejp som man kan använda för att fästa den


Oftast vill man ha LED-tejpen eller LED-strippen stabiliserad så att den tål montering och håller sig på plats. Därför brukar man använda sig av en aluminiumprofil (alulist) som man fäster LED-tejpen i. Det är detta som vi kallar för LED-list (alltså en LED-tejp i en aluminiumprofil). En profil gör det möjligt att montera fast en skyddsfilm/opal på utsidan för att göra ljuset jämnare och samtidigt anpassa det efter det specifika förhållandet. Oftast blir ljuset mindre prickigt med en aluprofil varpå detta är en av anledningarna till att vi i de flesta fall rekommenderar köp av aluprofil.

Vi säger inte att vi säljer LED-slingor. De flesta förknippar LED-slingor med partyljus i röda och gröna toner. Vi säljer visserligen professionella LED-tejper med RGB (Flerfärgs), men vi kallar det fortfarande för just LED-tejp och LED-strips. 

Kategori:
Allmänna frågor, LED-lister, LED-strips & LED-tejp
Dela via mail Dela på Facebook