Bra spegelbelysning är något alla vill ha varje dag. Man vill se bra så att man kan sminka eller raka sig ordentligt och man vill se bra ut för att höja självkänslan. Ljus runt speglar skall komma från alla riktningar så att man har ett jämnt ljus och skuggor undviks. Det sämsta är ljus från spottar som kommer rakt ovanifrån, träffar huvudet och sedan blir det skugga i ansiktet. Samma sak gäller provrumsbelysning, ljuset skall komma från alla håll, inte bara rakt ovanifrån.

Ställbart ljus – dimra och ändra mellan varmt och kallt ljus

Varje dag befinner vi oss i olika miljöer inomhus och utomhus. I dessa miljöer beter sig ljuset olika, ibland varmt och ibland kallt. Med LED-lister med dynamiskt ljus går det att få ljus runt speglarna som det går att ändra ljusfärgen på. Från varmvitt ljus till kallvitt ljus och vice versa. På det sättet kan man se hur ansiktet eller kläderna ser ut i olika ljus. En utmärkt lösning för provrum, runt badrumsspeglar, skönhets-och frisörsalonger.

Nedan beskriver vi ett fall där vi ersatt en medioker spegelbelysning med vita ledlister som går att både dimra och ändra ljusfärg på.

LED-lister med justerbart ljus som spegelbelysning

I detta badrum satte vi spegelbelysning på tre sidor. Vi fäste ledlisterna med dubbelhäftande tejp direkt på spegeln. I ena övre hörnet drog vi upp kabel till en hylla ovanför där styrkontroll och 24V transformator placerades. Transformatorn ansluts till 230V. Ljuset dimras och ljusfärgen ändras via en fjärrkontroll.

Tidigare badrumsbelysning

 Så här såg den tidigare spegelbelysningen ut, vilket gav dåligt med ljus

 

Badrumsbelysning LED-list

Spegelbelysning badrum

Ny belysning: LED-list runtom spegeln med valmöjlighet för normalvit och varmvit som ljusfärg. 

Styrkontroll och dimmer

Styrkontroll för dimring och dynamisk ljusfärg samt 24V transformator.

LED-list Aluprofil spegel

De vita aluminiumlisterna geringssågades för att uppnå en perfekt passning med spegeln. 


Relaterade produkter

Dynamisk vit styrenhet med fjärrkontroll 2x5A
-22%
Dynamisk vit styrenhet med fjärrkontroll 2x5A
Reducerat pris 499 kr Ordinarie pris 640 kr
Aluprofil Di utanpåliggande 27x26mm
Från 176 kr