LED-tejp till skåp- och hyllbelysning

belysning-vitrinskap

Belysning i skåp och hyllor gör att inredningen känns mer designad samtidigt som att detaljen får mer fokus och syns bättre. En kostnadseffektiv och smart lösning är att använda LED-tejp för att skapa subtil och stämningsfull belysning i dessa utrymmen. I denna artikel kommer vi att utforska fördelar med att använda LED-tejp för belysning i just skåp och hyllor, samt ge praktiska tips och inspirera er. 

Anpassade längder LED-tejp / LED-strip i skåp och hyllor

Det är enkelt att sätta ihop sin belysning med hjälp av LED-tejp och LED-strips till skåp och hyllor. Det du behöver tänka på är att mäta upp vilka längder LED-tejp du behöver och sedan bestämma vilken typ av LED-tejp som passar bäst för dig. När det kommer till ljusfärg/ljustemperatur rekommenderar vi 3000K som är en varmvit ljusfärg som passar bra i de flesta privata hem. Önskar man extra varmt ljus rekommenderar vi 2700K och ifall man är ute efter mer normalvit ljusfärg passar 4000K utmärkt. När det kommer till ljusstyrka så rekommenderar vi 4W/m-10W/m. Använder man en starkare ledtejp så blir det för mycket ljus för utrymmen som hyllor och skåp. Det sista du behöver tänka på är hur du önskar styra ljuset och där finns det flera alternativ. Oberoende av vilken typ av styrning du väljer så kommer du att behöva ett drivdon/transformator som omvandlar starkström till 12V/24V. De flesta väljer av våra kunder väljer att styra sin hyllbelysning via Plejd eller SKY. 

Hyllbelysning med LED-tejp - En lyxig känsla

Att bygga in hyllbelysning med LED-tejp i skåp och hyllor ger definitivt en lyxig och exklusiv känsla av din inredning. Dessutom blir det enklare att hitta eller se de saker som finns innuti. Belysning med ledstrips och ledtejp, eller som vissa kallar det "LED-lister" är en optimal lösning för kabinetter, vinskåp, barhyllor, kökshyllor, köksskåp, vitrinskåp, platsbyggda garderober och bokhyllor. Perfekt i ditt vardagsrum eller kök för att ge en lyxig känsla av dina möbler och inredning. Mysig dekorationsbelysning som höjer rummets atmosfär helt enkelt! 

Montering av LED-tejp i hylla och skåp

Montera LED-tejp i hylla och skåp är inte svårt alls. Det du behöver är en aluminiumprofil / LED-profil som du kan tejpa fast din LED-tejp i. Detta för att förenkla installation, skydda ljuskällan från damm/fukt, jämna ut ljuset och få ett enhetligt uttryck. De flesta väljer en utanpåliggande profil (u-profil). En del väljer att fräsa in sin belysning och då är det oftast smartare att välja en profil för infällnad. Sist men inte minst finns det vissa som vill vinkla sin profil snett bakåt och placera den i framkant på hylla/skåp. Då kan man med fördel använda en trekantsprofil. Försök tänka igenom hur du vill att ljuset ska falla i din möbel och välj profil och placering därefter. Är ni osäkra kan ni alltid kontakta oss och höra vad vi rekommenderar för just er. 

ljus-i-skap-kok
skapbelsyning-hyllbelysning-ledtejp
led-tejp-hylla-skap