Senaste från bloggen
Nytt i xcen-familjen!
Nytt i xcen-familjen!
2017-04-11 0

Butiksbelysning hos Grandpa Malmö
Butiksbelysning hos Grandpa Malmö
2017-04-04 0

NYHET #COLOR
NYHET #COLOR
2017-03-13 0

DMX styrning av LED belysning
DMX styrning av LED belysning
2017-03-12 0

Guide - Bänkbelysning i kök
Guide - Bänkbelysning i kök
2017-02-16 0

Ljuskällor

Ljuskällor

Vi hjälper er med alla sorters ljuskällor ni behöver. Välj bland ett stort utbud av lampor för vanliga svenska lampsocklar: GU10, MR16, E27, G4 mfl.

Alla modeller är anpassade för professionellt bruk och håller högsta kvalitet. Är ni osäkra på vilken lampa som ni behöver i er armatur eller om ni saknar just er modell online, så kontakta oss så tar vi fram rätt ljuskälla för er. 

Vanliga ljuskällor i butiker och restauranger

  • Metallhalogenlampa - Mycket stark ljuskälla. Högt ljusutbyte, utmärkt färgåtergivning. Kan användas både till allmänljus och accentbelysning.
  • Halogenlampa - Lågt ljusutbyte, perfekt färgåtergivning. Används som accentbelysning. Idag byter man ofta ut halogenlampor till ledlampor.
  • Lysrör - Bra för allmänbelysning i stora lokaler. Bra färgåtergivning, högt ljusutbyte, prisvärda.
  • LED lampor - Energieffektiva. Lång livslängd, låg värme.

Utvecklingen av ljuskällor har exploderat senaste åren. Först var det lågenergilamporna som skulle ta över och nu är det LED lampor som gäller. Framförallt är det energibesparingen och livslängden som är LED teknikens stora fördelar, men den ger också stor flexibilitet. Ljuset kan dimras, färgen varieras och ljuskällorna kan fjärrstyras. Missa inte våra ljuskällor med LED som vi samlat under kategorin LED lampor