Nu kan vi äntligen presentera att merparten av våra spotlights och downlights finns att köpas med inbyggd Casambi. Det innebär nya styrningsmöjligheter för dig som smidigt vill kunna styra ljuskällorna var för sig. Styr ljuset på enskilda spotlights i realtid med Casambi-appen (gratis i Appstore och Google play). Inga komplexa installationer eller särskilda strömskenor behövs. Koppla in och synka din belysning med app i mobiltelefon eller Casambi-kompatibla knappsatser.

Enkel demonstration av hur man kan styra ljuset av enskilda spotlights (Köp Tube Mini här)

 1. Tube Mini 21W 2102lm
  Butik
  Mässa
  Kontor
  Tube Mini 21W 2102lm
  Från 1 012 kr

Ljusstyrning av spotlights med Casambis app i telefon

Det finns många sätt att styra ljus på, men det är långt ifrån alla som är enkla att hantera. I privata hem är Plejd ett populärt alternativ. I offentliga miljöer är Casambi och DALI välkända alternativ. Casambi har utvecklat en bluetooth-baserad lösning där du enkelt kommunicerar med din spotlight eller downlight via telefon, läsplatta eller valfri kontrollenhet/knappsats som stödjer Casambi. Det behövs alltså ingen router eller wifi för att dimra ljuset på det här viset. Installationstiden går på under en minut och det bara fungerar. Få en tydlig överblick över dina spotlights och styr dem enskilt eller i grupp. Med spotlights och downlights kan du med ett enkelt knapptryck sätta på eller släcka ljuset. Med en lätt swipe, eller fingerdragning så dimras ljuset.

Skapa tidsinställda ljusscener för spotlights i offentlig miljö eller hem

Med Casambi ljusstyrning finns möjligheterna att skapa tidsinställda ljusscener. Det betyder att du kan kontrollera ljusbilden i rummet baserat på tiden på dygnet eller varför inte beroende på årstid. Välj vilka spotlights eller downlights som ska vara på eller av vid ett givet tillfälle. Mer ljus kanske behövs tidigt en vintermorgon jämfört med en solig eftermiddag på sommaren. Skifta enkelt mellan ljusscener manuellt i telefonen eller anpassa dem efter tiden på dygnet. Eller sätt en ljudlös timer i form av blinkande ljus när det är dags att få barnen i säng. Som ni säkert förstår så är möjligheterna oändliga när det kommer till ljusstyrning med telefonen. Vi på Xcen har använt Casambi för belysning i professionella miljöer ett tag och har mycket goda erfarenheter. Appens interface är användarvänligt vilket gör att även den mest icke-teknikintresserade personen klarar av att styra belysning.

Smart belysning för hem och offentlig miljö

Vi vill ligga i framkant när det kommer till professionell smart belysning. Därför testar och utvärderar vi både armaturer och ljusstyrning regelbundet. Allt för att hålla så hög kvalitet som möjligt på hela vårt sortiment. Med inbyggd Casambi i spotlights har processen förenklats när det kommer till styrning av belysning via telefon/knappsats. Något som vi tidigare har saknat på marknaden. Har ni belysning i andra former än spottar och downlights som är kompatibelt med Casambi går det utmärkt att synka dessa i appen. Ett exempel skulle vara om ni har spotlights med inbyggd Casambi samt LED-lister kopplade med Casambi-dimmer. Då kan ni kontrollera samtliga av dessa enheter antingen individuellt eller i grupp. Planera och investera för en smartare belysning i ditt projekt. Det är kreativt, kul och spännande tycker vi!