Complete Beauty har öppnat i Malmö och Xcen har hjälpt till med belysningslösningar till lokalen. Salongen har ett stort utbud av skönhetsbehandlingar med ett läge bara några meter från stortorget i Malmö.

I den del av salongen som utgör hårstudio, dvs klipp och färg, har Spotlights på skena monterats i taket. TUBE mini är en snygg armatur med riktigt bra ljus, den passar utmärkt för miljöer som denna. Vid kassadisken i salongen exponeras varor som är till försäljning. Här har hyllor platsbyggts med inbyggd belysning i form av LED tejp, det ger ett snyggt sken på hela hyllan och framhäver produkterna på ett väldigt effektfullt sätt.

Global trac skensystem i skönhetssalong  LED lister inbyggt i hylla

Skensystemet vid speglarna har monterats som en rektangel som pendlats ner ifrån taket. Global trac skenorna finns att köpa i olika längder och det finns olika sammankopplingar som möjliggör flera olika monteringssätt. Ni kan läsa mer om hur man monterar skensystem i vår Guide.

Inbyggd hyllbelysning kan antingen göras, som i detta fall, med endast LED tejp. Men även med kompletta LED lister, dvs LED tejp monterad i aluminiumprofil. Complete Beauty har som sagt använt sig av endast LED tejp då själva armaturen ej syns för ögat. Viktigt att tänka på om man inte använder aluminiumprofil är att använda en högre IP-klassad tejp för att skydda mot damm och viss väta, samt att ytan man fäster tejpen på är slät och ren. Complete Beauty använder Xcen’s 13,2 W/m LED tejp med IP-klass 62, ljusfärgen är 4000K vilket ger ett något kallare ljus som lyfter fram denna typ av produkter på ett exklusivt sätt. Den kallare ljusfärgen bidrar även till att ge salongen sin fräscha atmosfär.

montering kopplingsschema global trac

Skensystem för nedpendling. Totalt 4 skenor samt 4 L-kopplingar monteras till en rektangel och pendlas ner ifrån tak med vajer-kit. Ström kopplas enkelt in via en av L-kopplingarna. TUBE mini monteras sedan in i skenan. (se ritning ovan) 

Hyllbelysning (utan aluprofil). Tejpen kapas för att passa hyllornas mått, med snabbkopplingar parallellkopplas tejpbitarna via en spindelkabel till transformatorn. Ett komplett LED kit med enkla knep (se ritning ovan)