Hotellbelysning

 

Belysning till hotell är ett väldigt brett område eftersom det finns så många olika typer av lokaler i en hotellbyggnad. Ett hotell behöver framför allt riktigt bra allmänbelysning, men kanske även någon form av punktbelysning och andra specialanpassade armaturer
Behöver ni hjälp att belysningsplanera och välja armaturer för ert hotell? Kontaka Xcen, vi jobbar med ljussättning och professionella armaturer. 

Till allmänbelysning i stora utrymmen används ofta led paneler. De finns för infällnad i standard innertak med 60x60cm plattor eller för montage mot taket med hjälp av en ram. Som alternativ till led paneler kan man använda infällda downlights eller led spottar. Snyggt och stilrent. Som jämförelse kan man säga att led panelerna passar bra i konferenslokaler, hotellgym och andra lokaler där man vill ha lite mer ljus. Infällda takspotlights passar bra i korridorer och lobbys där man vill ha lite mer ”dämpad” belysning.

De led paneler och infällda downlights vi säljer går alla att få som dimbara eller DALI-styrda.
 

Specialbelysning

I samband med ritandet av nya hotell och andra byggnader tar arkitekten ibland fram specialritade armaturer. Xcen har egen armaturtillverkning i fabriken i Värnamo och tillverkar ibland dessa speciallampor. Till exempel så har alla rummen på Hotell 11 i Göteborg specialbyggda sängbord med belysning i. (se bild högst upp på sidan och läs mer här)

 

LED platta Premium. Hög ljuskvalitet med Macadam3 och bra färgåtergivning. Lång livslängd och h..
783kr
DL-Z2 är en takspotlight för infällnad i innertak. Den har dubbla spotlights som är riktbara var för..
2 339kr
Vit ledtejp på 13,2W/m med ip-klass 20. Går att få i flera olika vita ljusfärger.LED tejp är enk..
185kr
Denna aluminiumprofil för led-tejp är anpassad för att fällas in i t.ex trä. Den är smal och har låg..
77kr