DALI - Ljusstyrning

DALI är en standardiserad ljusstyrningteknik som används i hela belysningsbranschen. DALI står för Digital Addressable Lighting Interface, och det är ett standardprotokoll inom belysning som används för att kontrollera och reglera ljuskällor. DALI-system gör det möjligt att individuellt styra varje ljuskälla i ett belysningssystem, vilket ger hög flexibilitet och energieffektivitet.

Visa som Rutnät Lista

15 Varor

Fallande ordning
 1. Plejd DALI dimmer DAL01 Plejd DALI dimmer DAL01
 2. LED DALI dimmer för led strips. 10A LED DALI dimmer för led strips. 10A
 3. KNX LED Driver 24V 96W
 4. DALI / Pushdim LED Driver 24V 150W
 5. DALI / Pushdim LED Driver 24V 240W
 6. DALI / Pushdim LED Driver 24V 36W
 7. DALI / Pushdim LED Driver 24V 100W
 8. Dimmer Casambi DALI, 1-10V
 9. LED dimmer PWM DALI 8A
 10. Tube Mini 24W 2196lm Tube Mini 24W 2196lm
  Tube Mini 24W 2196lm
  Butik
  Mässa
  Kontor
  1 012 kr
 11. Tube N 37W 3501lm RA95 Tube N 37W 3501lm RA95
  Tube N 37W 3501lm RA95
  Stark Butiksspotlight
  1 027 kr
 12. Goldspot 3000K 39W 3030lm RA95 Goldspot 3000K 39W 3030lm RA95
  Goldspot 3000K 39W 3030lm RA95
  Stark butiksspotlight
  1 045 kr
 13. Takspotlight infälld DL-QA-mini 28W 2319lm Ø:168mm
  Takspotlight infälld DL-QA-mini 28W 2319lm Ø:168mm
  Kontor
  Butik
  Skyltfönster
  1 115 kr
 14. Takspotlight infälld DL-QA-mini Dynamisk vit DALI
  Takspotlight infälld DL-QA-mini Dynamisk vit DALI
  Kontor
  Restaurang
  Hotell
  2 283 kr
 15. TOP Linjär belysning 1m lång Dimbar TOP Linjär belysning 1m lång Dimbar
  TOP Linjär belysning 1m lång Dimbar
  Kontor
  Korridor
  Butik
  1 399 kr

DALI armaturer för professionell belysning

Är du ute efter professionella armaturer med möjlighet för DALI-styrning och integrering i DALI-system? Då har du kommit rätt. Hos Xcen hittar du ett brett sortiment av armaturer och ljuskällor med möjlighet för DALI styrning. Nedan ser du ett urval av våra mest populära armaturer med DALI. Saknar du DALI-styrning på några av våra produkter? Kontakta oss, ibland finns det men att det inte är uppe på sidan bara. 

DALI 2 - Den senaste och förbättrade versionen av DALI-standard

DALI 2 är en förbättrad version av den ursprungliga DALI-standarden. Den har flera fördelar, inklusive bättre interoperabilitet mellan olika tillverkares enheter och ökad funktionalitet. DALI 2-enheter kan enkelt integreras i smarta hem- och byggnadsautomatiseringssystem, vilket gör det möjligt för användare att skapa skräddarsydda belysningslösningar som passar deras behov. De flesta av våra DALI-produkter har det senaste DALI 2 versionen.

DALI spotlights, DALI spottar & DALI downlights

DALI spotlights är spotlights som är producerade med möjlighet för ljusstyrning med DALI. Hos oss hittar du professionella spotlights noga utvalda för offentliga miljöer så som kontor, restaurang, hotell, butik och mötesplatser. Ofta har vi dessutom möjlighet att producera DALI-spotlights efter order, vilket gör att vi kan skräddarsy de tekniska specifikationerna (exempelvis: ljusfärg, spridningsvinkel, ljusstyrka osv).

Våra DALI spottar kallar vi även för infällda takspotlights eller DALI downlights. Här har vi bland annat en professionell produktserie som vi kallar DL-QA som kommer i olika storlekar, färger och dimringsmöjligheter. Det fina är att alla typer av DALI spotlights kan ljusstyras och dimras centralt, något som många projektörer och personer i föreskrivande led är ute efter. Våra infällda DALI-downlights är vridbara horisontellt och riktbara vertikalt, vilket passar utmärkt i offentlig miljö där taket är lite lägre. Ni får en diskret armatur med en kraftfull spotlight som enkelt kan styras med DALI.

Vad behövs för att styra spotlights med DALI?

DALI spotlights med styrning

 

DALI kontaktskena & DALI strömskenor

För att du ska kunna använda spotlights med DALI behöver era kontaktskenor och strömskenor även vara DALI-kompatibla. Den bästa DALI-skenan kommer från Global Trac och är en standardiserad spotlightskena i Sverige och Europa. Just denna modell kommer både med vanlig 3-fas dimring men finns då även med möjlighet för DALI-styrning. 

Vi säljer inte DALI kontaktskenor (Global Trac) direkt på nätet men kontaktar ni oss så löser vi det. Modellerna vi har är Global Trac Pulse XTSC och Global Trac Pulse XTSCF. Ni kan läsa mer om dessa skenor här.

Vi har kontaktskenor och strömskenor för DALI som hanterar både ström och kontrollsignaler. De två modellerna möjliggör montering för utanpåliggande mot tak, nedpendlat och infälld i tak. Dessutom finns våra DALI-skenor i vit, svart och grå färg. Vi på Xcen hjälper dig att välja rätt produkter för ditt belysningprojekt med DALI. Ni kan vara trygga i vår kompetens gällande skensystem och spotlights som klarar av den ljusstyrning ni efterfrågar. 

DALI kontaktskenor Global Trac Pulse XTSC/XTSCF - DALI Kontaktskenor

 

DALI LED-panel & DALI LED-plattor

Våra DALI LED-paneler och DALI LED-plattor är enkla att installera i innertak och gör sig perfekt i kontor, skolor, mötesrum och arbetsplatser med central ljusstyrning. Våra paneler är högkvalitativa och kan med förmån ritas in i projekt där belysningen har höga krav på sig. UGR<19 innebär att våra LED-paneler har ett lågt bländningsvärde vilket ofta är ett krav för arbetsplatser. Vid UGR<19 så finns en så kallad mikroprismatisk front vilket gör att den uppfyller krav på just exempelvis kontorsbelysning. 

Våra LED-paneler har ett stort ljusflöde men dimbarheten möjliggör för styrning och anpassning av ljus för ett optimalt arbetsklimat. De vanligaste storlekarna på LED-plattor är 600x600mm men vi erbjuder även 300x1200mm. Välj bland ljusfärgerna 3000K (varmvitt) och 4000K (normalvitt), och önskas ytterligare val erbjuder vi dynamisk vit (skifta mellan 3000K-6500K) eller RGBW för färgat ljus. Förutom installation i standardiserade innertak går det utmärkt att montera dikt an tak eller pendla ned med nedpendlingskit som vi även säljer. 

Hur väljer jag rätt DALI LED-panel?

 

LED-lister & LED-strips med DALI-styrning

Vi strävar efter att alla våra produkter ska ha en möjlighet att kunna styras med DALI. LED-lister i form av LED-strips & LED-tejp är en av våra expertiser och därför är det viktigt för oss att dessa även kan stödjas av DALI. Med LED strips går det att skapa linjär belysning och skräddarsydda, unika armaturer. Vi har därför tagit in LED dimmers som klarar av jobbet att skicka rätt signaler till DALI-system och möjliggöra central ljusstyrning. 

Vi tror på LED-lister som en del av belysningens ekosystem och oavsett preferens av ljusstyrning så ska vi kunna hitta en lösning för just ditt projekt. DALI LED-lister och linjära armaturer byggda med LED-strips är något som vi ligger i framkant med eftersom vår service kring anpassning är förhållandevis unik. Vi arbetar efter era mått, krav och förslag och skapar en effektiv och unik belysning till ert projekt. 

led-lister dali

DALI drivdon och DALI dimmers

Våra DALI drivdon måste användas om du vill styra exempelvis LED-paneler eller LED-lister med DALI. Anledningen till att det finns speciella drivers/transformatorer för detta ändamål är för att ha möjlighet att kunna använda de styrsignaler som DALI behöver för att kunna ljusstyras. Med spotlights behövs det att DALI-styrning finns i spotlightsen samt i strömskenan. För LED-paneler krävs det att det används tillsammans med passande DALI-drivdon, som dessutom erbjuder pushdim eller switchdim-teknik. För de armaturer där LED-tejp/LED-strips är ljuskällan fungerar det med en vanlig LED-driver men istället behövs det en styrenhet med DALI funkationalitet. 

 

Hur väljer jag rätt DALI produkter?


Spotlights 
- DALI spotlights och DALI kontaktskenor

Downlights - DALI downlights och DALI drivers

LED-paneler - DALI LED-paneler och DALI drivers

LED-lister - DALI dimmer/styrenhet

Är du osäker är du alltid välkommen att kontakta oss, mejla eller ring, för mer information kring vårt sortiment och hur vi kan hjälpa dig med ditt belysningsprojekt. Vi har lång erfarenhet av DALI-styrda armaturer och vet vad som behövs för att få ett lyckat resultat!

 

 

offertfo_rfra_gan

Offertförfrågan

Kontakta oss för offert på ert belysningsprojekt

professionella-produkter

Professionella produkter

Belysningsprodukter av högsta kvalitet

14-dagars-retur

14 dagars retur

Returnera din vara inom 14 dagar

saker-betalning

Säker betalning

Säker betalning genom Svea Ekonomi, välj bland flera betalningsalternativ

@xcen_belysning

Inspireras av belysning från oss på instagram!