Återbruk — För ett ansvarsfullt ljus

Med återbruk och återvinning i åtanke kan vi använda armaturer på ett hållbart och långsiktigt sätt som gynnar både ekonomin och miljön.

Fördelar med återbrukade armaturer

aterbruk

Lägre
energiförbrukning

Med LED-teknik förbrukar man betydligt mindre energi än traditionella belysningsalternativ, vilket bidrar till lägre elräkningar och minskad energiförbrukning.

atervunnen-ledstrip

Sparar på
resurser

Genom att återanvända befintliga armaturer bidrar vi till minskad efterfrågan på nya resurser och minimerar miljöavtrycket.

energiforbrukning

Färre
kostnader

Renoverade armaturer är billigare än helt nya. Eftersom de har använts tidigare kommer de ofta till ett lägre pris.

aterbruk

Behåll den unika
karaktären

Renoverade armaturer har ofta en unik och distinkt karaktär. Genom att behålla äldre modeller kan det ge ett unikt uttryck till lokalen, samtidigt som man får fördelarna av modern LED-teknik.

Varför välja återbruk från xcen?

Byte av armaturer

Vi kan byta ut både armaturer och komponenter som närmar sig end-of-life.

Återbruk i samma miljö

Om armaturerna ska användas i en ny miljö eller den befintliga lokalen ska genomgå en förändring kan en annan ljusteknik krävas.

Effektiva förbättringar

Skapa effektivitetsförbättringar i både LED-strips och transformatorer.

Modernare styralterantiv

Tillägg av trådlös styrning av armaturer eller styrning med app i återbrukade armaturer.

Cirkulär ekonomi

Cirkulär ekonomi syftar till att minimera avfall och främja återanvändning av resurser genom att skapa ett kretsloppssystem. För belysning kan cirkulär ekonomi tillämpas genom att designa armaturer för enkel demontering och återvinning av material. Det innebär att använda återvinningsbara material, undvika lim eller svårt isatta komponenter, och möjliggöra enkelt återbruk av delar. Dessutom kan tillverkare implementera modulär design, vilket gör det möjligt att uppgradera eller reparera specifika delar istället för att ersätta hela armaturen. Genom att integrera principerna för cirkulär ekonomi i belysningsindustrin kan man minska det totala resursutnyttjandet och minska mängden avfall, vilket gynnar både miljön och ekonomin på lång sikt.

Hur Xcen jobbar cirkulärt

Med återbruk i fokus tar vi emot armaturer med gammal teknik som behöver renoveras för andra användningsområden eller förnyas för bättre energieffektivitet. Vi bygger om armaturer och gör dom brukbara i flera år framöver. Med ny teknik och externa transformatorer gör vi det möjligt att ständigt återbruka armaturerna genom att enkelt byta ut individuella enheter. På så sätt skapar vi cirkulär ekonomi och ett kretsloppssystem som gynnar samtliga parter. 

Återbruksarmaturer vinner stadsbyggnadspriset

Gjuetriet i Malmö vann stadsbyggnadspris — Xcen har byggt om och levererat återbruksarmaturer som är en del av den miljövänliga byggnaden och inredningens röda tråd.

Återbruksarmaturer vinner stadsbyggnadspriset

Gjuteriet i Malmö vann stadsbyggnadspris — Xcen har byggt om och levererat återbruksarmaturer som är en del av den miljövänliga byggnaden och inredningens röda tråd.

Fråga oss om belysning

Beskriv gärna ditt ärende och önskemål så utförligt som möjligt för snabbast hantering av ditt mejl och bifoga gärna eventuella ritningar eller dokumentation om det berör offerter eller liknande.

Kontaktinformation

Vårt huvudkontor och produktion är i Värnamo men vi har också kontor i Malmö. Och givetvis levererar vi er belysning oavsett vart ni befinner er i Sverige.


Värnamo
Kalkstensvägen 7
331 44 Värnamo


Malmö
Einar Hansens Esplanad 29
211 13 Malmö

MEJLA OSS

Beskriv gärna ditt ärende så utförligt som möjligt för snabbast hantering av ditt mejl. information@xcen.se

RING OSS

Föredrar du hantering av ditt ärende över telefon? Ring gärna oss så hjälper vi dig med alla dina frågor. 0370-378530

offertfo_rfra_gan

Offertförfrågan

Kontakta oss för offert på ert belysningsprojekt

professionella-produkter

Professionella produkter

Belysningsprodukter av högsta kvalitet

14-dagars-retur

14 dagars retur

Returnera din vara inom 14 dagar

saker-betalning

Säker betalning

Säker betalning genom Svea Ekonomi, välj bland flera betalningsalternativ

@xcen_belysning

Inspireras av belysning från oss på instagram!