DIN VARUKORG

LED tejp Dynamisk vit

Dynamisk vit LED-tejp har dioder som är både varmvita och kallvita. Med hjälp av en kontroller/styrenhet blandar man färger till önskad vit nyans. Från väldigt varmvitt ljus (2700K) till kallvitt ljus (6000K).

Precis som alla våra andra ledtejper är det enkelt att anpassa längden genom att klippa vid markeringar. Kontrollern för att styra dynamisk ledtejp kopplas in mellan transformator och LED-strip. Intressanta applikationer för ledstrip där man kan ändra mellan varmvitt och kallvitt ljus är provrum, modelokaler, arbetsplatser, mässmontrar m.m


Rutnät Lista

4 Varor

Fallande ordning
Rutnät Lista

4 Varor

Fallande ordning

Ljusstyrning av dynamisk vit LED-strip

Inkoppling och ljusstyrning av en LED strip med dynamisk vit färg är inga konstigheter. Det du behöver köpa till för att kunna styra den dynamiskt vita ljusfärgen är en styrenhet / kontroller som kopplas in mellan transformator och LED-tejp på lågvoltsidan. Vi har en färdig lösning med LED-kontroller för dynamisk vit ledstrip som kommer med en fjärkontroll. Önskar du en trådlös smart ljusstyrning så fungerar det även utmärkt att koppla in till vår Casambi dimmer för ledstrip (4-kanaler). Det enda du behöver göra är att ställa in profilen via appen så att den hanterar din LED-strip som dynamisk vit (Dynamic White). Det är bara en knapptryckning och väldigt enkelt att göra. Casambi i sin tur har sedan flera moduler som kan kopplas in, exempelvis väggkontroller, knappsatser, sensorer m.m. Styr sedan din LED-tejp med dynamisk vit ljusfärg helt efter eget behov.

Exempel på användning av LED strip DW

Det finns många intressanta miljöer och applikationer för just dynamisk vit ljusfärg. Huvudsakligen handlar det om få ett rum eller en plats som kan förändras och anpassas efter tillfälle. Dels blir vi väldigt påverkade av ljuset rent psykologiskt. Dessutom styr ljusfärgen hur vi uppfattar saker och ting. Ett exempel på det skulle kunna vara ett sjukhus eller ett apotek där ljusfärgen är väldigt kallvit (högt Kelvin-tal). Detta gör att vi uppfattar saker som rena, sterila samtidigt som ett kallare ljus kan höja vår koncentration. Ett sjukhusljus är kanske inget vi vill uppnå hemma i vardagssoffan. Men ett utmärkt exempel på en god applikation för vår dynamiskt vita LED-strip skulle kunna vara en spegelbelysning. Dels kan det vara mer behagligt med en viss typ av vitt ljus beroende på om det är morgon eller kväll. Samtidigt har det en funktionell fördel eftersom man upptäcker olika saker i olika ljus. Likaså i ett provrum så kan affären anpassa med dynamiskt vitt ljus så att kunden får den ultimata ljusfärgen för att förhöja upplevelsen. Andra tänkbara miljöer skulle kunna vara hotell, lobbys, showrooms eller lounge där ljuset skulle kunna anpassas beroende på aktivitet. Läs mer om inkoppling i vårt case som behandlar spegelbelysning med DW Ledstrip.

Fördelar med LED-list Dynamic White / Tunable White

Det finns massor med fördelar med en LED-list som har Dynamic White eller även känt som Tunable White.

  • Ställbar ljusfärg ger fler valmöjligheter
  • Perfekt val för den som är osäker på vilken ljusfärg (kelvintal) som önskas på belysningen
  • Skapa dynamiska miljöer där känslan förändras med ljusbilden
  • Enkelt med smart, trådlös ljusstyrning. Exempelvis Casambi.