DIN VARUKORG

LED Spotlights på skena

Vi erbjuder ett stort sortiment av spotlights på skena. Stora och små för olika typer av lokaler. Vi hjälper er gärna att välja rätt spotlights! Samtliga modellerna finns i flera färger. Ni kan också välja mellan varmvitt eller normalvitt ljus och smal- eller bred spridningsvinkel på våra LED-spotlights. 


Rutnät Lista

12 Varor

Fallande ordning
 1. LED spot Fox GU10 5W 380lm
  Hem
  Hotell
  Restaurang
  LED spot Fox GU10 5W 380lm
  Från 432 kr
 2. Takspot Cylinder GU10 5W 380lm
  Hem
  Hotell
  Restaurang
  Takspot Cylinder GU10 5W 380lm
  Från 432 kr
 3. Takspot Cylinder PAR30 9,5W 760lm
  Takspot Cylinder PAR30 9,5W 760lm
  Från 589 kr
 4. LED-spot Trend - 10W 650lm RA90
  Kontor
  Restaurang
  Hem
  LED-spot Trend - 10W 650lm RA90
  Från 545 kr Ordinarie pris 595 kr Rea
 5. Tube Mini X 11W 891lm
  Hem
  Lounge
  Restaurang
  Tube Mini X 11W 891lm
  Från 1 012 kr
 6. Tube Mini 24W 2196lmTube Mini 24W 2196lm
  Butik
  Mässa
  Kontor
  Tube Mini 24W 2196lm
  Från 1 012 kr
 7. Tube 39W 3013lm RA95
  Stark Butiksspotlight
  Tube 39W 3013lm RA95
  Från 1 113 kr
 8. Barndoors till Tube
  Barndoors till Tube
  Från 156 kr
 9. Goldspot 3000K 39W 3030lm RA95
  Stark butiksspotlight
  Goldspot 3000K 39W 3030lm RA95
  Från 1 045 kr
 10. Zoom med justerbar spridningsvinkel
  Butik
  Utställning
  Museum
  Zoom med justerbar spridningsvinkel
  Från 1 541 kr
 11. Komplett skena med LED spotlights
 12. Rak allmänbelysning för 3-fas skena
  Butik
  Kontor
  Allmänbelysning
  Rak allmänbelysning för 3-fas skena
  Från 1 031 kr
Rutnät Lista

12 Varor

Fallande ordning

Vilken modell av LED spotlight till skena rekommenderar vi?

 • Som allmänbelysning eller väggbelysning i hem rekommenderar vi Cylinder GU10.

 • För belysning till restaurang, kontor och hotell rekommenderar vi Cylinder PAR30, LED-spot Trend samt Tube Mini.

 • Behöver man starkare spotbelysning (punktbelysning), exemplariskt för butiker, så rekommenderar vi Goldspot och Tube 39W.

Alla våra spotlights monteras enkelt i en strömskena. 

Hur många spotlights och skenor behöver vi?

Räkna med cirka 1 spotlight/meter på skenan. Då får du ett jämnt ljus som lyser upp din lokal. Ska du punktbelysa något kan det krävas fler spotlights samlade vid den punkten.

Antal skenor beror på lokalens storlek. 

Kontakta oss så hjälper vi till med belysningsplaneringen för din lokal.
Vi tittar på er lokal och dess ritningar, sen gör vi en belysningsskiss. I skissen ritar vi ut hur man placerar strömskenor för att belysa hela lokalen på bästa sätt. Antalet LED spotlights till skenorna beror på olika saker; typ av lokal, mängden övrigt ljus, vilken känsla som önskas förmedla, och givetvis budget.

Vi är proffs på spotlight för skena och kan ge er en bra rekommendation på olika typer av spotbelysning.

Hur många LED spotlights kan man ha på en skena?

LED spotlights drar mycket mindre energi än äldre halogenspotlights och därför är max antal spots och säkringar ett mycket mindre problem idag. Med en 10A säkring kopplad till en fas (ledning) på strömskenan kan ni ha 100st 23W spotlights och 58st 39W spotlights kopplade till den ledningen. Kopplar man varje fas (totalt 3st faser) på skenan till varsin säkring går det att ha tredubbla det antalet. Det vanligaste för butiker, restauranger, hotell och kontor är att man väljer att arbeta med LED spotlights för kontaktskenor med 3 faser. Då kan du dessutom styra din belysning på ett mer tillfredsställande vis genom att gruppera led-spotlights på de olika faserna, vilket gör det möjligt att styra/dimra/släcka/tända endast vissa delar av ljuset. 

Spotlight LED i strömskena - Den flexibla och energieffektiva belysningslösningen

Spotlight LED i strömskena fungerar utmärkt som belysning i de flesta miljöer. Med sin enkla installation och möjlighet för flexibilitet, byte av armaturer och riktning av ljuset, så är LED-spotlights på frammarsch. Möjlighet för funktionell ljussättning genom punktbelysning av produkter och arbetsutrymmen samtidigt som det går att ha en mer estetisk inriktning, med släpljus och skuggor på väggar. Tak i offentliga miljöer, mässor, butiker, hotell, restauranger, privata hem med flera är alla exempel på platser som använder LED spottar i sin belysning. Dessutom med den nya tekniken (Spotlight LED) betydligt mer energieffektiv och hållbar vilket är anledning nog för de flesta företag att byta ut sin nuvarande belysning till LED spotlights.

spotlights skena

Välja rätt spottar för skena - samtliga av våra spots passar våra skenor

Hela vårt sortiment av spottar för skena hör samman med vårt sortiment av skenor. Köper man då spots av oss så vet man helt enkelt att det kommer vara kompatibelt. Dessutom väljer vi ut våra spottar noggrant då majoriteten av våra kunder ställer väldigt höga krav på både ljus och design. Rent designmässigt strävar Xcen efter ett utbud av spottar till skena som alltid har en modern och stilren design men som även ska kännas tidlös. Eftersom livslängden på spottarna är lång (50 000h) får de helt enkelt inte kännas föråldrade efter ett tag. Vi vet att detta uppskattas av våra kunder, och även om vi skulle byta ut en modell efter exempelvis tio år, så har vi en liknande modell att erbjuda även då. Även färgvalen är klassiska men möjlighet finns självfallet för lackering av spottar på skena. Samma gäller för för våra belysningsskenor: vi säljer endast en standard som de flesta 3-fas spots passar i och kommer fortsätta vara kompatibla med ett långt tag framöver.

Spots i skena är en flexibel professionell ljuslösning

Spots i skena blir bara mer och mer populärt för varje år. Idag installeras betydligt fler spots i skena både på hotell, restaurang och kontor, men även i privata hem. I butiker har det varit standard länge och detta mycket tack vare flexibiliteten som spots på skena ger. Rikta om och ändra känslan i ett rum på ett nafs, ge mer ljus på ytor som behöver mer ljus vid det specifika tillfället. Dessutom har inredningsdesigners och ljusdesigners börjat jobba betydligt mer med ljusbilden för spots, när det kommer till att punktbelysa allt från konst till arkitektoniska detaljer eller bara rena ljusskuggor för väggar. Ljuset ger en dynamisk känsla jämfört med många andra typer lampor och ljuskällor. Självklart finns det en del val att göra gällande spots på skena, men vi på Xcen hjälper er gärna om ni är osäkra på vilken typ av spot som är mest lämplig för er.