Styrning RGB & RGBW (Flera färger)

Vårt sortiment av kontrollenheter till LED-strips med RGB (3 kanaler) och RGBW (4 kanaler). Dessa kan styras med fjärrkontroller, bordskontroller, väggkontroller eller smart belysning via app. 

gymbelysning-indirektljus-taket2

SKY - Driver + kontroll

Välj SKY LED driver (4-kanaler) med inbyggd styrning och dimmer. Välj till valfri SKY fjärrkontroll, bordskontroll eller väggkontroll.

SKY styrenheter

SKY styrenhet är ett alternativt sätt att koppla SKY. Du behöver i detta fall en ON/OFF LED-driver. Installera SKY styrenhet mellan LED-strip och LED-driver. Para med valfri SKY fjärrkontroll kompatibel med dynamisk vit ljusfärg.

DALI / DMX / ZIGBEE

CASAMBI

  1. Fjärrkontroll Casambi Xpress
    Fjärrkontroll Casambi Xpress
    Flera alternativ
    1 860 kr

Förstärkare (slav)

Med RGB LED tejp kan man skapa unika miljöer med coola effekter, vill man även ha möjligheten till ett snyggt vitt ljus kan man med fördel använda RGBW LED tejp. Denna LED strip har fyra små dioder per diod; red, green, blue och white. På så sätt kan du exempelvis skapa ett bra vitt ljus under dagtid och förvandla belysningen till önskad färg under kvällstid.

SMART LJUSSTYRNING AV RGB LED-STRIPS

Våra RGB LED-strips kan enkelt styras via en styrenhet. I vårt sortiment hittar du både styrenhet med ratt, fjärkontroll samt trådlös ljusstyrning via Casambi. Vill du veta mer om detta så har vi gjort en guide om inkoppling av rgb ledstrips och Casambi. Önskar du mer inspiration och tips på kopplingscheman så rekommenderar vi att du laddar ner vår produktkatalog eller monteringsanvisning som du hittar längre upp denna sida. 

VILKEN RGB LED STRIP SKA JAG ANVÄNDA MIG AV?

Vi har fyra stycken olika modeller av ledstrips som klarar att byta färg. Två stycken RGB LED stripes med 14,4W/m där skillnaden är IP-klassningen, vilken berättar huruvida damm och vattentålig tejpen är. IP20 passar utmärkt när LED strippen ska vara inomhus och IP62 passar bättre om den utsätts för fukt eller vätska (exempelvis i en bardisk). Vår RGBW LED strip har en något högre effekt på 19,2W/m och har även en vit diod vilket innebär att tejpen är lite mer all-round. Den kan med andra ord även användas som en vanlig LED-strip med vit ljusfärg. Perfekt för den som vill ha det bästa av två världar. Sist men inte minst har vi en LED strip RGB med IP68. Den kommer på 5-meters rulle och är fullständigt vattentålig, vilket gör den utmärkt för exempelvis en brygga eller pool.

EXEMPEL PÅ PROJEKT MED RGB LED-LISTER

Fler exempel på RGB LED-lister och RGB LED-strips hittar ni här. 

  

offertfo_rfra_gan

Offertförfrågan

Kontakta oss för offert på ert belysningsprojekt

professionella-produkter

Professionella produkter

Belysningsprodukter av högsta kvalitet

14-dagars-retur

14 dagars retur

Returnera din vara inom 14 dagar

saker-betalning

Säker betalning

Säker betalning genom Svea Ekonomi, välj bland flera betalningsalternativ

@xcen_belysning

Inspireras av belysning från oss på instagram!