LED-paneler & plafonder

Tunna, energieffektiva LED paneler och plafonder för innertak med bra ljus och lång livslängd. Våra professionella LED-paneler och LED-plattor används för allmänbelysning i offentliga miljöer som kontor, butik och gym med möjligheter att ändra ljusfärg, styralternativ och storlekar.

led-platta-header

Trio Led panel

 1. Trio led panel Svart 600x600 UGR<19
  Trio led panel Svart 600x600 UGR<19
  Kontor
  Gym
  Butik
  Flera alternativ
  1 095 kr
 1. Trio led panel Vit 600x600 UGR<19
  Trio led panel Vit 600x600 UGR<19
  Kontor
  Gym
  Butik
  Flera alternativ
  1 095 kr

Plafonder

Led paneler

 1. LED platta Premium 600x600 MP UGR<19
  LED platta Premium 600x600 MP UGR<19
  Kontor
  Verkstad
  Butik
  Flera alternativ
  996 kr
 1. LED Platta Premium MP UGR<19 300x1200 dimbar
  LED Platta Premium MP UGR<19 300x1200 dimbar
  Kontor
  Butik
  Flera alternativ
  868 kr

Tillbehör led paneler

Rätt led panel eller plafond till ert projekt

Xcen jobbar med premium led paneler med bra ljus och lång livslängd. Vi erbjuder paneler i varmvitt ljus 3000K eller normalvitt 4000K i storlekarna 600x600mm och 300x1200mm. Panelerna går att få med olika styrningar som on/off, DALI, Switchdim, Fasdim eller trådlös styrning via appen Casambi.

Vi erbjuder också dynamisk vit led panel och RGBW led paneler. 

I många situationer passar en något mindre plafond bättre än en led panel. Till exempel i förråd, trapphus eller wc. Ibland är plafonderna lite enklare att montera då de är mindre. Vår plafond Ark går att få med inbyggd sensor som automatiskt tänder och släcker armaturen. Perfekt för till exempel förråd och andra lokaler där folk inte vistas hela tiden. 

LED panel service – Vi hjälper er välja armatur

Kontakta oss så hjälper vi er föreslå vilken ledpanels-modell som passar er lokal bäst. Vi hjälper också till med ljusberäkningar för att se hur många ledplattor som behövs och för att kontrollera att ni får rätt lux-värden i t.ex ett kontor.

Snabb installation – tunn lätt led panel med förmonterad anslutning

Led panelerna ni hittar ovan är tunna, endast 8mm, vilket gör dem lätta att montera och snygga att pendla ner. I vår fabrik i Värnamo kan vi förmontera anslutningskablar i önskade längder och kontakter för att göra er installation så snabb och smidig som möjlig.

Led panel kontor kompletterat med miljöljus  Ledpaneler på gym
T.h. Led paneler på kontor som ger bra allmänljus som kompletteras med pendelarmaturer för miljöbelysning
T.v. Jämnt ljus från led paneler på gym


Vanliga frågor om LED-panel och LED-plattor

Vad skiljer de olika modelerna av LED takpaneler åt?

Modellerna av led paneler som vi säljer har micro prismatisk front vilket ger ett behagligare ljus. Man kan uppnå ett UGR värde under 19 vilket är rekommendationen för kontor. Alla panelerna går att få i 3000K eller 4000K. För de flesta applikationer rekommenderar vi 3000K. På vissa kontor och i sjukhusmiljö, labb etc vill man ha ett vitare ljus från ledpanelen och då rekommenderar vi 4000K. Till exempel har vi 4000K på ledpanelerna i vår produktion i Värnamo.

Notera att vi rekommenderar inte mer än 4500lm från en led panel, även ifall det finns paneler som är mycket starkare. Är det mer ljus från en så begränsad yta så blir ljuset för skarpt och lokalen blir inte bekväm att vistas i för besökarna.

Hur kopplas en LED-panel in?

De flesta modellerna levereras med en driver som kopplas till LED plattan med snabbkoppling. I andra änden av drivern är det en plint i vilken installatören antingen kan sätta en vanlig anslutningssladd för vägguttag eller göra en fast installation. Vi erbjuder att förmontera anslutningssladdar av önskad längd och typ.

Inkoppling av transformatorInkoppling av transformator

Bild på driver på baksidan av en ledplatta med plint för inkoppling av anslutningssladd

 

Vilka monteringsmöjligheter finns?

Infällt i innertak, utanpåliggande i ram eller nedpendlat med vajer. Se exempel i bilderna nedan på olika monteringar av ledpaneler.

Exempel placering av ledpaneler på kontorExempel placering av ledpaneler på kontorExempel placering av ledpaneler på kontor

 

Hur kan man dimra en LED-platta eller LED-panel?

Olika modeller stödjer olika dimringstekniker. För vår dimbara ledpanel Premium köpes plattan för sig och sen kan man välja on/off driver, eller dimbar driver att koppla till. Vanligast är den dimbara driver som stödjer DALI och Switchdim. Vi kan också erbjuda dimring via Casambi eller Plejd. Kontakta oss så hjälper vi er att välja rätt.

Ledpanelen som stödjer dynamisk vit (Tuneable white led panel) kan man både dimra och växla mellan olika vita ljusfärger. Använder man RGBW ledpanelen så kan man ändra till vilken färg som helst.

 

Hur många LED-plattor behövs till en lokal?

En tumregel för ett kontor kan vara 8kvm/ledplatta om de sitter på runt 3m höjd. Men exakt hur många man skall ha beror på en massa olika anledningar. Vad skall man göra i lokalen, vilken annan belysning finns, dagsljus, takhöjd, färg på väggar och möbler. Använd gärna vårt verktyg för att beräkna hur många ledplattor som behövs till er lokal.

Vid större projekt hjälper vi kunderna med belysningsplaner och ljusberäkningar. Vi ritar då upp lokalen i Dialux och gör ljusberäkningar för att komma fram till rätt antal ledpaneler för varje rum. 

 
offertfo_rfra_gan

Offertförfrågan

Kontakta oss för offert på ert belysningsprojekt

professionella-produkter

Professionella produkter

Belysningsprodukter av högsta kvalitet

14-dagars-retur

14 dagars retur

Returnera din vara inom 14 dagar

saker-betalning

Säker betalning

Säker betalning genom Svea Ekonomi, välj bland flera betalningsalternativ

@xcen_belysning

Inspireras av belysning från oss på instagram!