Köpvillkor

Vi säljer till både företag och privatpersoner

Priser

Samtliga priser är exkl 25% moms om ni valt Företag i kundväljaren och med moms om ni valt Privatperson.
Pris inkl moms för dina valda produkter kan du se i kundvagnen och i kassan.
Samtliga priser är per styck om inte annat anges.
Säljaren äger rätt att justera priser till följd av förändring av valutakurser, skatter, tullar, råvarupriser eller andra oförutsedda utgifter.

Betalningsvillkor

I webshopen erbjuder vi betalning till företag och privatpersoner via Svea Ekonomi. De erbjuder säker kortbetalning, fakturabetalning, delbetalning (endast privatpersoner) och betalning via Svea konto (endast privatpersoner).

För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år eller för företag att du är registrerad hos Bolagsverket. En kreditupplysning och identitetskontroll kommer att genomföras. Information om att upplysning gjorts kommer att skickas hem via post eller via SMS. Samtliga fakturor är av Xcen överlåtna till Svea Ekonomi. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar för privatpersoner och 30 dagar för företag. Vid försenad betalning tillkommer påminnelseavgift enligt lag på 60 kr, samt dröjsmålsränta med 2 % per månad.

Fraktkostnader

Produkterna levereras fritt Xcens fabrik i Värnamo. Det finns möjlighet till gratis upphämtning på fabriken i Värnamo.
För orders i webshopen som skall skickas uttages en fast fraktavgift om 99kr* per order exkl moms. 

*För långa skenor och aluprofiler, över 1,4m,  och vissa skrymmande produkter, tar vi ut en extra fraktkostnad på grund av fraktbolagens tillägg för långgods. Avgiften för långgods är 250kr exkl moms. 

För leverans till Norge är minimum ordervärde 2500kr. Endast företag kan handla från Norge. Extra frakt och tullavgifter kan tillkomma för leverans till Norge.

Leveranstider

Leveranstid enligt ordererkännande. Produkter i lager skickas normalt på 3-5 dagar. Övriga varor levereras enligt ordererkännande. Varor märkta som beställningsvaror har ett minimumantal som måste beställas. 
Reservation för eventuell slutförsäljning eller att varor har utgått ur sortimentet.

Fraktskadat gods

Fraktskada skall meddelas transportbolaget inom 7 dagar efter leverans. Fraktskadade Postnord-leveranser skall anmälas här: https://www.postnord.se/kundservice/reklamera.

När ni fått ett ärendenummer av Postnord skickar ni det till oss, tillsammans med foto på skadan. Vi skickar ut nya varor utan kostnad för köparen efter att vi fått ärendenummer av er.

Dold skada/transportskada anmälda efter 7 dagar från mottagandet godkänns ej. Du måste därför avemballera produkten direkt efter mottagandet och kontrollera dess skick. 

Ej utlämnat gods

Om gods inte hämtas ut eller inte kan lämnas ut vid hemkörning kan fraktbolagen ta en avgift för lagerhyra. Om sådan avgift uppstår förbehåller vi oss rätten att fakturera kunden, som inte tagit emot godset, denna avgift.

Dold skada/transportskada anmälda efter 7 dagar från mottagandet godkänns ej. Du måste därför avemballera produkten direkt efter mottagandet och kontrollera dess skick. 

Ångerrätt och retur

Ångerrätt inom 14 dagar från det att varan mottagits. För returer läs mer här https://www.xcen.se/retur och fyll i returformulär på den sidan.
Vi tar inte emot returer på kundanpassade produkter och beställningsvaror. Tex. ledtejper med pålödd kabel, kapade aluminiumprofiler, spotlights med specialbeställd sprindningsvinkel/ljusfärg/dimring, gråa spotlights och gråa skenor, 3m och 4m skenor, ljustavlor med specialstorlekar (ej A4, A3, 50x70, 70x100cm), ljusplattor, varor under utförsäljning. 

Ni som kund är ansvarig för paketering av varor så att de inte skadas under transport.

Vid en situation där den returnerade produkten inte går att sälja till ordinarie pris på grund av slitage, ej ordentligt packad eller liknande kommer ett avdrag motsvarande värdeminskningen att debiteras kunden.

Reklamationer

Kontakta oss snarast om en vara är felaktig eller defekt. Returnering av en reklamerad vara sker på vår bekostnad, och kontakta alltid Xcen innan Ni returnerar en vara för att få instruktioner om returfrakt och märkning. En defekt vara ersätts i första hand med en ny felfri. Se policy angående Xcens garanti nedan.

Garanti

Xcen lämnar tidsbegränsad garanti på armaturer köpta direkt av Xcen. Garantitiden varierar beroende på armatur och startar från fakturadatum.

Garantin gäller en motsvarande utbytesarmatur och den defekta armaturen skall finnas tillgänglig för inspektion av Xcen.

Xcen står för fraktkostnaden om defekta produkten skall skickas till Xcen. Visar det sig att produkten inte är defekt kan kunden bli fakturerad fraktkostnad.

Garantin gäller endast när produkterna är installerad i enlighet med installationsanvisningar, gällande lagar och föreskrifter och professionell arbetsmetod.

Garantin gäller endast när armaturen används under de förhållanden som anges i drifts- och installationsanvisningarna (t ex temperatur, fuktighet).

Arbetskostnad för utbyte av defekt armatur täcks inte av denna garanti.

Xcen står för eventuella fraktkostnaden av utbytesarmatur till leveransadress enligt faktura.

offertfo_rfra_gan

Offertförfrågan

Kontakta oss för offert på ert belysningsprojekt

professionella-produkter

Professionella produkter

Belysningsprodukter av högsta kvalitet

14-dagars-retur

14 dagars retur

Returnera din vara inom 14 dagar

saker-betalning

Säker betalning

Säker betalning genom Svea Ekonomi, välj bland flera betalningsalternativ

@xcen_belysning

Inspireras av belysning från oss på instagram!