Senaste från bloggen
NYHET #COLOR
NYHET #COLOR
2017-03-13 0

DMX styrning av LED belysning
DMX styrning av LED belysning
2017-03-12 0

Guide - Bänkbelysning i kök
Guide - Bänkbelysning i kök
2017-02-16 0

Fokusområden och hur man skapar dem
Fokusområden och hur man skapar dem
2017-02-02 0

Guide - Trappbelysning
Guide - Trappbelysning
2017-01-30 0

Guide - Trappbelysning

Posted by admin21 2017-01-30 0 Kommentarer Guider,

Med belysning kan du enkelt skapa ’det lilla extra’, du kan skapa stämningsfulla och trivsamma miljöer med hjälp av ett integrerat ljus.
Genom att installera trappbelysning kan man enkelt höja upplevelsen i ett rum. 

Med belysning i trappan skapar du både ett funktionsljus samt ett dekorationsljus, man ser vart man går samtidigt som trappan snyggt lyfts fram i sin helhet. Belysning kan monteras i ledstången, eller i trappstegen. Det är viktigt att belysningen placeras så att man endast ser effekten av ljuset och inte ljuskällan då man lätt blir bländad när man rör sig i höjdled. Bild nedan visar LED tejp monterat under trappsteg hos kund.

LED KIT TILL TRAPPBELYSNING

1. LED tejp

Till trappbelysning rekommenderar vi att använda LED tejp på 4,8W/m då denna styrka passar bäst för dekorationsbelysning. Vi rekommenderar en ljusfärg på 3000K (varmvitt) eller 2700K för extra varmvitt ljus.

2. Aluminiumprofil

För bästa montering, placera ledtejpen i en aluminiumprofil med vit plast framför. Vilken modell av aluminiumprofil du behöver beror på vart den skall sitta. Aluminiumprofilerna finns i olika storlekar och både för utanpåliggande montage samt infällt. Se våra olika modeller här.

3. Dimmer

Trappbelysning behöver egentligen inte dimras eftersom den är rätt svag från början. Vill man ha möjligheten att dimra, rekommenderar vi dimmern som stödjer pushdim så att man kan dimra via en strömbrytare. Dimmern kopplas in mellan LED tejpen och transformatorn. (se bild nedan)

4. Transformator

Ni behöver en transformator på 12V som klarar mer än den totala effekten på använd LED tejp. Antag 15 trappsteg med 0,6m LED tejp i varje. Det blir totalt 9m. Total effekt 9*4,8=44W. Ni behöver alltså en transformator smed större effekt än 44W. 

5. Tillbehör

Bestäm var transformatorn skall sitta och mät hur långa kablar som behövs från trappstegen till transformatorn. Meddela oss så löder vi på de längder ni önskar. Sladdarna kopplas sedan till eventuell dimmer samt transformator via skruvplintar. Då det är många kablar, en från varje trappsteg, kan man göra sammankopplingar av kablar på vägen med hjälp av plintar eller till exempel Wago-kopplingar. 

Anpassade LED kit är vår specialitet på Xcen. För denna typ av dekorationsbelysning rekommenderar vi 4,8 LED tejp.
Hör av dig till oss så hjälper vi dig med LED belysning för trappa. 

Annat från bloggen
Hur många lumen ger lysrör?

Hur många lumen ger lysrör?

admin21 2014-04-20 0
När man pratar om olika typer av LED belysning så beskriver man mängden ljus med ljusflöde, vilket mäts i lumen. Tidigare när man pratade om lysrör oc...
Läs mer
LED belysning - nya produkter

LED belysning - nya produkter

admin21 2014-06-23 0
Xcen AB - Vi erbjuder komplett service för att ta fram led belysningslösningarNi får LED belysning med hög kvalitet som ger riktigt bra ljus. Vårt pro...
Läs mer
Guide - Välj rätt downlights

Guide - Välj rätt downlights

admin21 2015-09-20 0
Här ger vi dig tips på vilka led downlights och infällda spotlights som ni skall använda beroende på vilken typ av belysning ni är ute efter.Vi på Xce...
Läs mer
Hyllbelysning - Bra ljus och smart inkoppling

Hyllbelysning - Bra ljus och smart inkoppling

admin21 2016-08-14 0
Xcen har levererat belysningslösningar för butiksinredning och andra inredningar i över 30 år. Med detta har vi byggt upp en stor kunskap och erfarenh...
Läs mer