DIN VARUKORG

Led tejp

Här hittar ni ett av Sveriges största sortiment av ledtejp. Vi erbjuder LED-tejp i alla färger och styrkor samt alla tillbehör som behövs. T.ex. aluminiumprofiler, dimmers, styrenheter och transformatorer.

En av våra styrkor är att vi i vår fabrik i Värnamo tar fram anpassade LED kit för just era projekt. Läs mer om detta och ledstrips i allmänhet under produkterna nedan.


Vi hittade inga produkter för ditt val.

LED tejp - flexibelt ljus för inbyggnad

LED tejp består av ett band med LED dioder med självhäftande tejp på baksidan. Tejperna ger olika ljus beroende på typ av diod och hur många dioder som är placerade per meter. 

Den stora fördelen med ledtejper är att de är enkla att anpassa efter önskade längder och de kan kopplas ihop nästan hursomhelst, vilket ger en stor flexibilitet när man skapar belysningslösningar. 

Sveriges största sortiment av LED strips

Vi har massvis med olika modeller av flexibla ledstrips och fasta ledlister. Olika styrkor, vilket beskrivs som watt per meter. Olika ljusfärger och olika IP skyddsklasser. Dessutom erbjuder vi led strip som kan byta färg. Är det något ni saknar, kontakta oss så kan vi alldeles säkert hitta rätt modell till ert projekt. Vi hjälper idag framförallt butiksinredningstillverkare, elektriker och arkitekter med olika led lösningar, som vi kallar led kit.

LED kit - Anpassade led lösningar

Vi på Xcen jobbar mycket med anpassade belysningslösningar för butiksinredning och annan inredning. När vi skapar skräddarsydda LED-kit använder vi oss av led tejp och led strips. Vi kapar dem till önskade längder, löder på rätt sladdar och väljer kostnadseffektiva transformatorer. Ofta monterar vi också ledstrips i aluminiumprofiler eller på plåtar som sedan fästes i våra kunders inredning.

Våra led kit används i till exempel ljusskyltar, butiksdisplayer, hyllbelysning. Här kan du läsa mer om hur vi jobbar med led för butiksinredning. Vi skapar också ofta led-lösningar för andra typer av inredning, som mässväggar, kassadiskar, längs korridorer, bänkbelysning etc. Kontakta oss så tar vi fram rätt LED lösning för er!

Mer information om LED tejp

Vill ni använda LED tejp för att bygga en extremt tunn komplett belysningsarmatur erbjuder vi aluminiumlister med matt eller klar täckplast i olika former. LED strips fästes i dessa lister för att skapa en komplett belysningsarmatur. Aluminiumlister för LED tejp

Översikt över våra ledstrip modeller

ModellSpänningEffektLumen (4000K)Användningsområde
Ledtejp 4,8 12V 4,8W/m 350lm/m Dekorationsljus. T.ex. i trappor, golvsocklar, receptionsdiskar
Ledtejp 9,6 12V 9,6W/m 690lm/m Bardiskar, hyllbelysning låga hyllor, ljuslådor, väggbelysning, starkare dekorationsljus
Ledtejp 13,2 12V 13,2W/m 1290lm/m Hyllbelysning, ljuslådor, arbetsbelysning, köksbänksbelysning, garderober, väggbelysning offentlig miljö
Ledtejp 18 24V 18W/m 1690lm/m Ljuslådor, ljusstarka exponeringsapplikationer, stark arbetsbelysning
Ledtejp 26,4 24V 26,4W/m 2580lm/m Mycket ljusstarka exponeringsapplikationer
Ledtejp 57,6 24V 57,6W/m 4900lm/m Väldigt mycket ljus
Ledtejp RGB 12V 14,4W/m -lm/m Exponeringar där specialla färger skall finnas, barer
Ledtejp RGBW 24V 19,2W/m 350lm/m Restauranger och barer där även bra vitt ljus önskas
Ledtejp Dynamic white 24V 19,2W/m 670lm/m Variera mellan varmvitt och kallvitt ljus

 

LED strip / LED tejp finns i ljusfärgerna:

  • 2700K extra varmvitt
  • 3000K varmvitt
  • 4000K normalvitt
  • 6500K kallvitt


Ledtejp 4,8W/m finns också i enfärgat blått, gult, rött eller grönt. Går också att specialbeställa exakt önskad färg på ljuset. 

Som standard har vi alla modellerna i IP20 modell och IP62 modell. Vi kan också erbjuda IP68 modeller när led-lösningen skall sitta ute i blöta lägen