DIN VARUKORG

LED tejp RGB (Flera färger)

LED tejp RGB är en flexibel belysningsprodukt där man kan ändra ljusfärg efter eget önskemål. RGB står för Red, Green, Blue och varje diod består av 3 stycken små dioder, en av varje basfärg. Med hjälp av en kontroller kan man sedan blanda dessa färger för att få till önskad ljusfärg på sin RGB LED strip eller RGB LED-list. Röd, Lila, Rosa, Orange, Gul, Grön, Blå eller vilken färg man kan tänkas vilja få fram. 

Med ljusstyrning kan man enkelt ställa in tidsinställda animationer, sensoraktiverade scenarion eller färgskiften för belysningen. Till exempel att ljuset ska ligga och skifta mellan rött och grönt, 30 sekunder på varje.


Rutnät Lista

12 Varor

Fallande ordning
 1. RGB led strip 15W/m 24V IP20
 2. RGB led strip 15W/m 24V IP62
 3. RGBW led strip 19,2W/m 24V IP62
 4. LED strip RGB 14,4W/m IP68
 5. Dimmer Casambi till ledstrip 4-kanaler
 6. Fjärrkontroll Casambi Xpress
  Fjärrkontroll Casambi Xpress
  Från 1 711 kr
 7. RGB styrenhet med rattar 12/24V 3x6A
 8. RGBW styrenhet med fjärrkontroll 12/24V 4x5A
 9. SR RGBW styrenhet för fjärrkontroll 12/24V 4x5A
 10. Fjärrkontroll för SR RGBW styrenhet
 11. Väggkontroll för SR RGBW styrenhet
 12. DALI DT8 Styrenhet för BI/RGB/RGBW 12/24V 4x5A
Rutnät Lista

12 Varor

Fallande ordning

Med RGB LED tejp kan man skapa unika miljöer med coola effekter, vill man även ha möjligheten till ett snyggt vitt ljus kan man med fördel använda RGBW LED tejp. Denna LED strip har fyra små dioder per diod; red, green, blue och white. På så sätt kan du exempelvis skapa ett bra vitt ljus under dagtid och förvandla belysningen till önskad färg under kvällstid.

Smart ljusstyrning av RGB LED-strips

Våra RGB LED-strips kan enkelt styras via en styrenhet. I vårt sortiment hittar du både styrenhet med ratt, fjärkontroll samt trådlös ljusstyrning via Casambi. Vill du veta mer om detta så har vi gjort en guide om inkoppling av rgb ledstrips och Casambi. Önskar du mer inspiration och tips på kopplingscheman så rekommenderar vi att du laddar ner vår produktkatalog eller monteringsanvisning som du hittar längre upp denna sida. 

Vilken RGB LED strip ska jag använda mig av?

Vi har fyra stycken olika modeller av ledstrips som klarar att byta färg. Två stycken RGB LED stripes med 14,4W/m där skillnaden är IP-klassningen, vilken berättar huruvida damm och vattentålig tejpen är. IP20 passar utmärkt när LED strippen ska vara inomhus och IP62 passar bättre om den utsätts för fukt eller vätska (exempelvis i en bardisk). Vår RGBW LED strip har en något högre effekt på 19,2W/m och har även en vit diod vilket innebär att tejpen är lite mer all-round. Den kan med andra ord även användas som en vanlig LED-strip med vit ljusfärg. Perfekt för den som vill ha det bästa av två världar. Sist men inte minst har vi en LED strip RGB med IP68. Den kommer på 5-meters rulle och är fullständigt vattentålig, vilket gör den utmärkt för exempelvis en brygga eller pool.

Exempel på projekt med RGB LED-lister

Fler exempel på RGB LED-lister och RGB LED-strips hittar ni här.