LED lister

Professionella och mångsidiga LED-lister med garanterat hög kvalitet som skapar ett bra ljus för alla användningsområden. Med Sveriges största sortiment på led-lister kan du välja bland färdiga armaturer eller bygga din egen LED-list efter ditt behov.

Bäst LED-lister, ljuslist, LED-slang, LED-slingor

Produktgrupper

Användningsområde

Hyllbelysning

Färdiga belysningsarmaturer optimala för hyllbelysning

 1. Led list Slim 870mm
  Led list Slim 870mm
  Butikshyllor
  Flera alternativ
  197 kr
 1. LED-list Super 24V, 11W, 830mm
  LED-list Super 24V, 11W, 830mm
  Butikshyllor
  Flera alternativ
  253 kr
 1. Led list Snö i olika längder. 1,5m anslutning. 24V
  Led list Snö i olika längder. 1,5m anslutning. 24V
  Kök
  Garderob
  Hylla
  Flera alternativ
  210 kr

Bänkbelysning - LED-lister

Perfekt som bänkbelysning, underskåpsbelysning och arbetsbelysning i kök

 1. Bänkbelysning kök LED-armatur - Dimbar - 1m & 2m
  Bänkbelysning kök LED-armatur - Dimbar - 1m & 2m
  Flera alternativ
  845 kr
 1. LED-list i Kök med dimbar driver - 3m & 3+1m
  LED-list i Kök med dimbar driver - 3m & 3+1m
  Flera alternativ
  1 610 kr

LED-list med rörelsesensor

Perfekt som garderobsbelysning och skåpsbelysning

 1. Ledlist med rörelse-sensor. Olika längder
  Ledlist med rörelse-sensor. Olika längder
  Skåp
  Garderob
  Flera alternativ
  316 kr

LED-armaturer

Färdiga armaturer redo att installeras.

 1. Väggarmatur Diskret
  Väggarmatur Diskret
  Flera alternativ
  2 498 kr
 1. Armatur Attityd RGBW
  Armatur Attityd RGBW
  Flera alternativ
  1 646 kr
 1. Trollstav digital armatur
  Trollstav digital armatur
  Effekt
  Flera alternativ
  1 603 kr

LED-slangar & LED-slingor

Böjbara LED-lister med jämnt ljus, anpassa längd efter egna mått

 1. Led slang neon 10x10mm vertikal IP67
  Led slang neon 10x10mm vertikal IP67
  Flera alternativ
  217 kr
 1. Led slang neon 08x16mm horisontell IP67
  Led slang neon 08x16mm horisontell IP67
  Flera alternativ
  224 kr
 1. Led slang neon 10x18mm horisontell IP67
  Led slang neon 10x18mm horisontell IP67
  Flera alternativ
  262 kr
 1. Neon slang 360 - Ljus åt alla håll
  Neon slang 360 - Ljus åt alla håll
  Dekoration
  Utomhus
  Inomhus
  Flera alternativ
  575 kr

Vilken LED list är bäst? Bra att tänka på när du köper LED-list hos Xcen

Vi har Sveriges största sortiment på allt relaterat till LED list. Förutom ett stort urval så har vi på Xcen fokuserat på att ta fram produkter som anses vara professionella och av hög kvalitet som vi kan stå bakom. Detta är viktigt eftersom en stor del av våra kunder är ljusdesigners, inredningsdesigners, inredningstillverkare, arkitekter, konstruktörer och el-konsulter med höga krav på belysning. När ni bygger ihop er LED list hos oss så börjar de flesta med att välja ut LED strips. Våra LED strips är sorterade efter IP-klass och Effekt (W), där mer effekt betyder mer ljus och IP-klass är skyddsbeteckningen. Välj själv ljusstyrka, ljusfärg och egenskaper på ljuset. Våra aluminiumprofiler är rostskyddade och finns i flertalet modeller som underlättar montering och installation. Vi satspackar gärna och assisterar våra kunder i både stora och mindre projekt. Läs mer om hur LED list fungerar eller kontakta oss för mer information.

Köp bästa möjliga dimbar LED-list i vit eller svart färg, 1m eller 2m

Vi vill ge våra kunder möjligheten att köpa eller anpassa den bästa tänkbara belysning med dimbar LED-list. Vi har ett stort sortiment för att ni ska hitta en ledlist som passar just ert projekt. Våra standardmodeller kommer i vit och svart färg, samt aluminium. Standardlängder är 1m och 2m, men självklart kan ni bygga era LED-lister hur långa eller korta som ni vill. Med våra LED-lister samt tillbehör kan ni skapa belysning precis som ni vill ha den. Är ni osäkra på modell, färg eller längd så är ni välkomna att kontakta oss för rådgivning. 

Ljusslingor med garanterat professionellt ljus

Våra LED slingor och ljusslingor är noga utvalda för att möta behovet för de flesta projekt. Inomhus eller utomhus, med valbara ljusfärger, dimbara, olika spridningsvinklar, valfri anslutningskabel och styrning. Vi har allt som behövs för att ni ska kunna välja och köpa rätt produkt till sitt projekt. Samtliga av våra LED-slingor / LED-slangar är dimbara och böjbara med jämnt ljus. Dessutom är varje ljusslinga IP-klassad med minst IP67 vilket innebär att de är helt vattentåliga. Materialet är silikon och det står utmärkt om de är böjbara vertikalt eller horisontellt. Nedan listar vi dem olika namn på produktgrupper som finns att hitta hos oss. 

 • LED-strip / LED-tejp - LED-strip är en tunn remsa med dioder som ofta fästs i aluminiumprofil med dubbelhäftande tejp.
 • LED-list / Ljuslist - LED-lister och ljuslister är en färdig armatur som består av aluminiumprofil och monterad LED-strip. 
 • LED-slinga / LED-slang / Ljusslinga / Böjbar LED-list - Färdig böjbar LED-armatur i slangform med jämnt ljus. Behöver ej monteras i aluminiumprofil. 

Flexibla LED-lister av högsta kvalitet

Flexibla LED-lister ger möjlighet att skapa helt nya ljuslösningar. Tack vare tunnheten, böjligheten och den begränsade värmeproduktionen med lysdioder kan ljus enkelt byggas in i inredning, tak, möbler och ljussätta rum på sätt som inte tidigare var möjligt. En ledlist kan dessutom dimras och ljusstyras precis som de flesta armaturer. 

Xcen jobbar med två typer av LED-lister. Vi säljer kompletta ljuslister i specifika längder och vi hjälper våra kunder att skräddarsy ledlister i varierande längder och modeller med hjälp av LED-strip och aluminiumprofiler. Med LED-strips och aluminiumlister kan man skapa allt från korta ledlister för trappsteg till långa breda ljuslister för linjär belysning i långa korridorer. Vi levererar också många lösningar för ljus i bardiskar eller bänkbelysning till kök.

LED list 12V & LED list 24V

Alla våra ledlister drivs av antingen 12V eller 24V konstant spänning. En 12V eller 24V transformator behövs för att koppla in ledlisterna. När vi bygger anpassade ljuslösningar för olika projekt använder vi antingen 12V LED lister eller 24V ledlister. Valet beror på kundens önskemål och styrkan på armaturen. 

Styrkan på transformatorn väljs genom att lägga ihop den totala effekten på de ledarmaturer som drivs i projektet. Transformatorns effekt skall vara större än totala effekten.

Ljuslist med helt jämnt ljus utan synliga dioder

Våra färdiga ljuslister har en skyddsplast i vit opal. Opalen gör att ljuset från dioderna jämnas ut och ljuslisten får ett helt jämnt ljus utan prickar. Jämnt ljus utan prickar kan fås genom de flesta av våra aluminiumprofiler, men kan variera beroende på vilken LED-strip som monteras. Köper du en färdig ljuslist utav oss kan du vara trygg med att du får en bra och prisvärd produkt.  

Koppla enkelt ihop flera LED lister

Det finns många olika sätt att koppla ihop ledlister. Via vidarekopplinskablar med DC-kontakter eller inkoppling via en 12V eller 24V strömskena vilken vi ofta använder i butiksställ och displayer. För RGB ledlister och en dimbar ledlist som skall dimras så använder man ofta en vanlig öppen kabel som kopplas in på skruvplint på dimmern eller RGB kontrollen. Flera kablar kan samlas i samma skruvplint för parallellkoppling. För 12V och 24V ledlister kan man ha långa kablar i sitt projekt. 10m mellan led list och driver eller mellan två lister är inga problem.

Montering av LED list

Hur en ledlist monteras beror på projektet och materialet som den skall fästas i. Det finurliga är att alla möjligheter som finns. En ledlist är i aluminium och på baksidan av dessa kan man jobba med dubbelhäftande tejp eller magneter för smidig montering. Monteringsclips kan också användas, eller så skruvar man rakt igenom aluminiumprofilen innan ledtejpen placeras i listen.

Led lister är kyltåliga och kan användas i kylar och med hjälp av IP-klassad ledstrip kan man bygga ljuslister som kan sitta utomhus. Har du frågor gällande LED-lister eller LED-strips i ert projekt? Du är självklart välkommen att kontakta oss så ska vi försöka hjälpa dig med er belysning.

LED-list utomhus och LED-list inomhus

Det går utmärkt att installera och bygga belysning med LED-list utomhus precis som det går med LED-lister inomhus. Det som skiljer är bara valet av LED-strip där man väljer en högre IP-klassad modell. Exempelvis fungerar de flesta LED-lister utomhus med IP62 (skydd mot vattenstänk), speciellt om de sitter i en profil med skydd från direkt regn. Om LED-listen som sitter utomhus är helt exponerad mot regn och vatten (ex. pool, brygga osv) så är det rimligt att gå upp i IP-klass till 67 eller 68. Vi har alla möjliga typer av ledlister för utomhusbruk eftersom samtliga av våra aluminiumprofiler är rostskyddade, men även våra LED-slingor / LED-slangar kommer i inkapslade varianter som tål vatten och tuffa väderlekar. 

 

offertfo_rfra_gan

Offertförfrågan

Kontakta oss för offert på ert belysningsprojekt

professionella-produkter

Professionella produkter

Belysningsprodukter av högsta kvalitet

14-dagars-retur

14 dagars retur

Returnera din vara inom 14 dagar

saker-betalning

Säker betalning

Säker betalning genom Svea Ekonomi, välj bland flera betalningsalternativ

@xcen_belysning

Inspireras av belysning från oss på instagram!