DIN VARUKORG

LED lister

Filtrera

Shop by Category
Rutnät Lista

11 Varor

Fallande ordning
 1. Led list X Alfa 570mm - Flera val
  Butikshyllor
 2. Led list X Alfa 870mm - Flera val
  Butikshyllor
 3. Led list X Premium 570mm - Flera val
  Butikshyllor
  Köksbänk
 4. Led list X Premium 870mm - Flera val
  Butikshyllor
  Köksbänk
 5. Led slang neon 10x10mm vertikal IP67
  Från 216 kr
 6. Led slang neon 08x16mm horisontell IP67
  Från 224 kr
 7. Led slang neon 10x18mm horisontell IP67
  Från 262 kr
 8. Linjär belysning TOP43 2m lång Dimbar
  Från 1 907 kr
Rutnät Lista

11 Varor

Fallande ordning

Exempelprodukter och användningsområden

Ljus i nya former - ledlister

LED tekniken ger möjlighet att skapa helt nya ljuslösningar. Tack vare tunnheten, böjligheten och den begränsade värmen kan LED ljus byggas in i inredning, tak, möbler etc och ljussätta rum och produkter på sätt som inte tidigare var möjligt. Den tunna smala ledlisten är en produkt som drar nytta av dessa fördelar med LED-tekniken. Precis som tidigare teknik finns möjligheten för dimbar LED-list, där användaren kan styra ljusstyrkan med dimmer.

Xcen jobbar med 2 program av LED lister. Vi säljer kompletta ljuslister i specifika längder och vi hjälper våra kunder att skräddasy ledlister i varierande längder och modeller med hjälp av led tejp och aluminiumprofiler. Med ledtejp och aluminiumlister kan man skapa allt från korta ledlister för trappsteg till långa breda ljuslister för linjär belysning i långa korridorer. Vi bygger också många lösningar för ljus i bardiskar eller bänkbelysning till kök.

Vårt system med färdigbygga led lister för hyllbelysning kallar vi LED-list X. Detta system är framtaget för hyllbelysning i butiker. Längderna är 570mm respektive 870mm för att de skall passa i svenska standardhyllor. Smidig montering med magneter eller clips och man kan enkelt koppla ihop flera stycken.

LED list 12V & LED list 24V

Alla våra ledlister drivs av antingen 12V eller 24V konstant spänning. En 12V eller 24V transformator behövs för att koppla in ledlisterna. När vi bygger anpassade ledlösningar för olika projekt använder vi antingen 12V LED lister eller 24V ledlister. Valet beror på kundens önskemål och styrkan på armaturen.

Styrkan på transformatorn väljs genom att lägga ihop den totala effekten på de ledarmaturer som drivs i projektet. Transformatorns effekt skall vara större än totala effekten.

Ljuslist med helt jämnt ljus utan synliga dioder

Vår ledlist X Premium har en kåpa i vit opal. Opalen gör att ljuset från dioderna jämnas ut och ledlisten ger ett helt jämnt ljus utan prickar. Jämnt ledljus utan prickar kan fås av de flesta av våra aluminiumprofiler, lite beroende på vilken ledtejp som sitter i. Ju fler dioder per meter, desto jämnare ljus.

Koppla enkelt ihop flera LED lister

Det finns många olika sätt att koppla ihop ledlister. Via vidarekopplinskablar med DC-kontakter eller inkoppling via en 12V eller 24V strömskena vilken vi ofta använder i butiksställ och displayer. För RGB ledlister och en dimbar ledlist som skall dimras så använder man ofta en vanlig öppen kabel som kopplas in på skruvplint på dimmern eller RGB kontrollen. Flera kablar kan samlas i samma skruvplint för parallellkoppling. För 12V och 24V ledlister kan man ha långa kablar i sitt projekt. 10m mellan led list och driver eller mellan två lister är inga problem.

Montering av LED list

Hur en ledlist monteras beror på projektet och materialet som den skall fästas i. Det finurliga är alla möjligheter som finns. En ledlist är i aluminium och på baksidan av dessa kan man jobba med dubbelhäftande tejp eller magneter för smidig montering. Medföljande monteringsclips kan också användas, eller så skruvar man rakt igenom aluminiumprofilen innan ledtejpen monteras i.

Led lister är kyltåliga och kan användas i kylar och med hjälp av IP-klassad ledtejp kan man bygga ljuslister som kan sitta utomhus. Har du frågor gällande LED-lister eller LED-strips i ert projekt? Du är självklart välkommen att kontakta oss så ska vi försöka hjälpa dig med er LED belysning.