LED Lister

LED Lister
Visa:
Sortera efter:
Med LED lister kan du enkelt skapa bra arbetsbelysning i köket. Led list för bänkbelysning ..
450kr
Belysning för lådor och skåpXcen har tagit fram en ljuslist passar utmärkt som lådbelysning elle..
235kr
Med LED lister kan du enkelt skapa effektfull belysning. Genom att använda RGB LED tejp i dina LEDli..
650kr
Med LED lister i trappan får man både ett dekorativt ljus samt ett funktionellt ljus så att du lätta..
895kr
Specialanpassad LEDlistSkapa enkelt dina egna LED lister genom att kombinera önskad aluminiumpro..
350kr
Ledlist Super bar med vit opal som ger helt jämnt ljus. Inga dioder syns. Längd 570mm inkl anslutnin..
197kr
Ledlist Super bar med vit opal som ger helt jämnt ljus. Inga dioder syns. Ger ett mycket bättre intr..
253kr
LED list i aluminium på 4,5W med längden 370mm. Ljuset är varmvitt. I varje ända sitter en 150mm lån..
152kr
LED list i aluminium med längden 570mm. Effekt 7,2W och den ger varmvitt ljus.I varje ända sitter ..
233kr
13W LED list med längden 870mm. Ljuset har ljusfärgen varmvitt.I varje ända sitter en 200mm anslut..
356kr

Ljus i nya former - ledlister

LED tekniken ger möjlighet att skapa helt nya ljuslösningar. Tackvare tunnheten, böjligheten och den begränsade värmen kan LED ljus byggas in i inredning, tak, möbler etc och ljussätta rum och produkter på sätt som inte tidigare var möjligt. Den tunna smala ledlisten är en produkt som drar nytta av dessa fördelar med LED-tekniken.

Xcen jobbar med 2 program av LED lister. Vi säljer kompletta ljuslister i specifika längder och vi hjälper våra kunder att bygga ledlister i varierande längder och modeller med hjälp av led tejp och aluminiumprofiler. Med ledtejp och aluminiumlister kan man skapa allt från korta ledlister för trappsteg till långa breda ljuslister för linjär belysning i långa korridorer. Vi bygger också många lösningar för ljus i bardiskar eller bänkbelysning till kök.

Vårt system med färdigbygga led lister kallar vi LSB. Detta system är framtaget för hyllbelysning i butiker. Längderna är 570mm respektive 870mm för att de skall passa i svenska standardhyllor. Smidig montering med magneter eller clips och man kan enkelt koppla ihop flera stycken.

LED list 12V & LED list 24V

Vårt färdiga system LSB drivs på 24V. En 24V transformator behövs för att koppla in ledlisterna. När vi bygger anpassade ledlösningar för olika projekt använder vi antingen 12V LED lister eller 24V ledlister. Valet beror på kundens önskemål och styrkan på armaturen.

Styrkan på transformatorn väljs genom att lägga ihop den totala effekten på de ledarmaturer som drivs i projektet. Transformatorns effekt skall vara större än totala effekten.

Ljuslist med helt jämnt ljus utan synliga dioder

Vår ledlist Super bar (LSB) har en kåpa i vit opal. Opalen gör att ljuset från dioderna jämnas ut och ledlisten ger ett helt jämnt ljus utan prickar. Ledlist Super bar är ett komplett system med anslutningar och ihopkopplingar för att enkelt bygga ihop och installera kompletta ledlösningar. Används framförallt i butiksinredning som hyllbelysning.

Koppla enkelt ihop flera LED lister

Det finns många olika sätt att koppla ihop ledlister. Via vidarekopplinskablar med DC-kontakter eller inkoppling via en 12V eller 24V strömskena vilken vi ofta använder i butiksställ och displayer. För RGB ledlister och en ledlist som skall dimras så använder man ofta en vanlig öppen kabel som kopplas in på skruvplint på dimmern eller RGB kontrollen. Flera kablar kan samlas i samma skruvplint för parallellkoppling. För 12V och 24V ledlister kan man ha långa kablar i sitt projekt. 10m mellan led list och driver eller mellan två lister är inga problem.

Montering av LED list

Hur en ledlist monteras beror på projektet och materialet som den skall fästas i. Det finurliga är alla möjligheter som finns. En ledlist är i aluminium och på baksidan av dessa kan man jobba med dubbelhäftande tejp eller magneter för smidig montering. Medföljande monteringsclips kan också användas, eller så skruvar man rakt igenom aluminiumprofilen innan ledtejpen monteras i.

Led lister är kyltåliga och kan användas i kylar och med hjälp av IP-klassad ledtejp kan man bygga ljuslister som kan sitta utomhus.