Välj miljö och armatur för att få anpassade förslag

Baserat på dina ifyllda uppgifter om projekt och storlek på lokal genereras förslag för olika typer av ljussättning samt ett uppskattat antal av respektive armatur som rekommenderas.

Vi rekommenderar

Andra alternativ baserat på din uträkning

Vi rekommenderar
Vi rekommenderar
Vi rekommenderar

Fortfarande osäker?

Oavsett vilket typ av ljus ni behöver finns vi här för att hjälpa er att förverkliga era belysningsprojekt.

Räkna på antal armaturer

Baserat på dina ifyllda uppgifter om projekt och storlek på lokal, genereras förslag automatiskt för olika typer av belysning samt hur många armaturer som behövs för ditt projekt.

Hur många spotlights / spottar behöver jag? Vår uträkning ger dig förslag optimalt för just din typ av lokal!

När vi räknar ut hur många spotlights eller spottar som du behöver till ditt belysningsprojekt så görs detta per automatik via en beräkningsformel. Resultaten är noga testade och ger en fullgod bedömning baserat på informationen vi får. Vi rekommenderar att ni ser uträkningen som en riktlinje snarare än ett facit. Varje miljö ser olika ut och beroende på hur ni riktar spotlightsen och spottarna så kan resultatet skilja sig. Önskar ni en mer exakt ljusberäkning så är ni välkomna att kontakta oss.

Ljusberäkning för hur många armaturer (spotlights / downlights / LED-paneler) som behövs

En ljusberäkning görs vanligtvis av anlitad ljusdesigner eller elkonsult. Oftast räcker det med en enklare uträkning med exempelvis vårt verktyg ovan för att få en god bild av hur många armaturer som behövs för en godkänd allmänbelysning för just din lokal. Vi har valt LUX-tal baserat på vad som vanligtvis förväntas från det typ av användningsområde som matas in i kalkylatorn.

Hur många LED-paneler / LED-plattor behöver jag? Hur räknar jag ut antalet?

Precis som med spotlights så räknar vi ut hur många LED-paneler ni behöver baserat på vår beräkningsformel. Uträkningen tar till hänsyn vilken typ av miljö samt kvadratmeter och takhöjd. Med dessa uppgifter kan vi snabbt slå upp på ett ungefär hur många LED-paneler som är rimligt för att nå ett önskvärt LUX-värde och allmänbelysning. Uträkningen för antal LED-plattor som behövs för ett rum eller lokal är väldigt träffsäkra, men precis som nämnt ovan så ber vi er se på resultatet som ett riktmärke.

Hur vet jag exakt hur mycket ljus som behövs för just min lokal (restaurang, kontor, café, salong, gym m.fl)?

Det är svårt att göra en exakt uträkning på hur mycket ljus som behövs för just din lokal eftersom målbild och vision kan skilja ganska mycket från projekt till projekt. Det finns riktlinjer med ljusflöde LUX som vi har tagit hänsyn i vår uträknare ovan men önskar man en mer detaljerad planering eller ljusberäkning går det bra att kontakta Xcen för kostnadsfri rådgivning för antal ljuskällor och typer av armaturer som rekommenderas.

offertfo_rfra_gan

Offertförfrågan

Kontakta oss för offert på ert belysningsprojekt

professionella-produkter

Professionella produkter

Belysningsprodukter av högsta kvalitet

14-dagars-retur

14 dagars retur

Returnera din vara inom 14 dagar

saker-betalning

Säker betalning

Säker betalning genom Svea Ekonomi, välj bland flera betalningsalternativ

@xcen_belysning

Inspireras av belysning från oss på instagram!