Belysning till gym

Skapa effektfull och motiverande belysning i gym och träningslokaler i olika former och armaturer.

Några av våra gymkompisar!

friskis-logotyp
wellness-studio-logotyp
nordic-wellness-logotyp
malkars-logotyp

Vi assisterar er med gymbelysning

Med flera års erfarenhet av LED-belysning till gym, studios och andra träningslokaler kan vi hjälpa er ta fram rätt ljus till er lokal. Genom både allmänbelysning i lokalerna samt ljuslösningar som effektbelysning och dekorationsljus får ni belysning som ökar trivsel och prestanda hos besökarna.

Linjer i mönster

Med olika typer av linjär belysning kan man bland annat installera det i taket, markera löparbanor med linjer i taket eller sätta LED-lister i form av pilar för att guida och inspirera besökaren.

Indirekt ljus i taket

Indirekt ljus där ljuskällan är dold ger behagligt ljus som fungerar som allmänbelysning och effektbelysning. Genom att dessutom välja färgat ljus med hjälp av RGB led strips kan man skapa motiverande scener.

Uppåt ljus

Om det är högt i tak i träningslokalerna kan man använda ljus uppåt som komplement till vanliga ljuset nedåt för att ge rummet mer rymd. RGB ljus som uppåtljus ger fin effekt i gym, padelhall och annan träningsanläggning.

Indirekt ljus på väggarna

Höj trivselkänslan i träningslokalen och installera till exempel släpljus bakom speglarna för effektfullt ljus. Eller skapa bakbelysta mönster på väggen i olika former och mönster, kanske gymmet logotyp? 

Belys punkter i gymmet

Förutom en generell allmänbelysning kan det vara önskvärt att sätta ljus runt särskilda punkter i gymlokalen. Det kan till exempel vara linjär belysning över fria vikter, squat racks eller andra områden värt att lysa upp i gymmet.

Skapa stämning med ljus

Beroende på vilken typ av atmosfär man vill åstadkomma i gymmet så kan man använda sig av en rad olika ljusmöjligheter eller helt enkelt bland beroende på användning. Har man en större lokal kan man behöva använda sig av mer ljus vid vissa tillfällen än andra. 

Armaturer för gymbelysning

 1. TOP Linjär belysning 2m lång Dimbar
  TOP Linjär belysning 2m lång Dimbar
  Kontor
  Gym
  Restaurang
  Flera alternativ
  2 209 kr
 1. Tube Mini 24W 2196lm
  Tube Mini 24W 2196lm
  Butik
  Mässa
  Kontor
  Flera alternativ
  1 012 kr
 1. Hector - Liten avbländad downlight 13W 1289lm Ø:80mm
  Hector - Liten avbländad downlight 13W 1289lm Ø:80mm
  Kontor
  Hotell
  Restaurang
  Flera alternativ
  633 kr

Lys upp mörkare ytor i gymmet

Installera bra ljus i mindre rum eller ytor för att inte skrämma bort besökare. Kanske inte alla vågar sig till ett friviktsrum om det känns för mörkt. Skapa istället en inbjudande gymlokal med belysning.

Skapa effekter med belysning

Portal med ljus kan ge besökaren en extra boost att passera igenom för att höja prestationen och självförtroendet. Ett annat vanligt sätt att belysa gym är mönster av linjär belysning så som pilar som representerar fart och snabbt. Pilar av ljus kan installeras både i tak och på väggar beroende på vad man önskar. 

Exempel på ljuseffekter
 • LED-lister runt ingång eller omklädningsrum.
 • Ljus i pilar för att skapa effektfullt belysning.
 • Linjär belysning som formar rektanglar och mönster.

Öka trivseln för besökarna

Ljus ökar trivseln i alla lokaler och några exempel på gymmet är belysning i trappan eller indirekt belysning i omklädningsrummet runt speglar och liknande. Genom indirekt belysning med LED-lister får man en modern och inbjudande känsla som skapar återkommande besökare som trivs på gymmet.

TIDIGARE GYMBELYSNING

Gymbelysning till Nordic Wellness

Linjär belysning hos Friskis och Svettis

FRÅGA OSS OM GYMBELYSNING

Beskriv gärna ditt ärende och önskemål så utförligt som möjligt för snabbast hantering av ditt mejl och bifoga gärna eventuella ritningar eller dokumentation om det berör offerter eller liknande.

KONTAKTINFORMATION

Vårt huvudkontor och produktion är i Värnamo men vi har också kontor i Malmö. Och givetvis levererar vi er belysning oavsett vart ni befinner er i Sverige.


Värnamo
Kalkstensvägen 7
331 44 Värnamo


Malmö
Einar Hansens Esplanad 29
211 13 Malmö

MEJLA OSS

Beskriv gärna ditt ärende så utförligt som möjligt för snabbast hantering av ditt mejl.

information@xcen.se

RING OSS

Föredrar du hantering av ditt ärende över telefon? Ring gärna oss så hjälper vi dig med alla dina frågor.

0370-378530

RGB Belysning till Gym / Träningslokal

RGB-belysning och färgat ljus börjar bli mer och mer vanligt på gym och i träningslokaler. Precis som på bilderna har vi på Xcen levererat armaturer och RGB ljus till Nordic Wellness. Vi har assisterat med planering och val av professionella produkter från vårt sortiment för att uppnå en effektfull belysning. I detta fall gäller det ofta linjär belysning som vi bygger med LED-lister som sedan kan fällas in, monteras dikt an tak eller pendlas ned. Vi har dessutom möjligheten att anpassa både längder, ljusfärg, ljusstyrning efter funktion och miljö. 

RGB LED-lister i gym och träningslokal

RGB LED-lister är enkelt att arbeta med och kanske optimalt för den som vill ha färgat ljus i ett gym. Det finns självklart andra typer av belysning så som LED-paneler, spotlights och downlights. Men om man vill bygga modern belysning med RGB ljus i gym så är nog LED-lister det bästa alternativet. En RGB LED-list armatur är egentligen en RGB LED-tejp som fästs i en aluminiumprofil. Allt går att beställa hos oss och vi har endast professionella produkter med hög kvalitet på ljuset. Vi hjälper er gärna att planera och dessutom kan vi skräddarsy efter de mått som passar ert projekt. Hör av er till oss!

offertfo_rfra_gan

Offertförfrågan

Kontakta oss för offert på ert belysningsprojekt

professionella-produkter

Professionella produkter

Belysningsprodukter av högsta kvalitet

14-dagars-retur

14 dagars retur

Returnera din vara inom 14 dagar

saker-betalning

Säker betalning

Säker betalning genom Svea Ekonomi, välj bland flera betalningsalternativ

@xcen_belysning

Inspireras av belysning från oss på instagram!