Xcen, En hjälpande hand

7-eleven-stockholm-fasadbelysning-rgb-linjarbelysning
I varje kundkontakt börjar projekten med ett uppstartsmöte eller överenskommelse om vad som behövs för att leverera produkter till kund. I projektet med 7-Eleven blev vi kontaktade av OSS Nordic, ansvarig samarbetspartner för 7-Eleven butikskommunikation.

Steg 1: Introduktion

OSS Nordic hade en vision om att rama in skyltfönsterna i butikerna med LED-lister enligt 7-Elevens färger för att skapa en tydligare och mer välkomnande butik redan utifrån gatan. Belysningen i skyltfönsterna skedde i samband med ett nytt butikskoncept som skulle hjälpa 7-Eleven bli en naturlig del av storstadslivet.

Steg 2: Ljuspartner

Under första mötet blev det tydligt att Xcen kunde hjälpa OSS Nordic och 7-Eleven med projektet och utmaningarna dom stod inför. Kunden skickade specifika önskemål och skisser till oss, och vi kunde plocka fram passande produkter så som rätt ljusfärg på LED-strip och aluminiumprofiler som passande till projektet.

Efter att vi levererat LED-listerna till en prov-butik kunde OSS Nordic och 7-Eleven godkänna belysningen för fortsatt leverans till samtliga butiker i Sverige.

Steg 3: Produktion & leverans

Eftersom 7-Eleven har 90 butiker runt om i Sverige skulle montering ske av olika elektriker och montörer, och det var viktigt att belysningen installerades på samma sätt i samtliga butiker. Med tanke på storleken av beställningen från 7-Eleven producerade Xcen unika monteringsanvisningar så att installation blev så enkel som möjligt för installatörerna.

Utöver monteringsanvisningarna ser vi alltid till att måttanpassa LED-strips i vår produktion så att produkterna alltid levereras färdiga för montering för att spara tid hos installatör och driftkostnader för slutkund. Efter produktion satspackade vi samtliga leveranser och märkte upp produkterna efter ljusfärg och längd på LED-strips så att elektriker enkelt kunde installera utan att behöva prova sig fram.

Steg 4: Resultat

Resultatet har blivit ett lyckat samarbete mellen Xcen ljuspartner, OSS Nordic och 7-Eleven där vi kunde leverera projektet enligt kunds visioner. Fasaden och skyltfönsterna har nu genomgått en förvandling för att skapa en klarare upplevelse av 7-Eleven som en plats för mötesplats och en naturlig del av storstadslivet.

4 fördelar med att anlita Xcen som er ljuspartner

• Assisterar med Planering av er belysning.

• Skräddarsydd belysning är vår standard.

• Satspackat och märkt för enkel installation.

• Störst sortiment på LED-strips och utvalt sortiment av spotlights.

Läs mer om hur vi arbetar och tjänsterna vi erbjuder