DMX styrning av LED belysning

DMX är ett sätt att styra ljus, dvs ändra hur stärkt armaturer lyser och vilken ljusfärg de lyser med. DMX har länge använts för att styra stora ljusinstallationer på teatrar, konserter och nattklubbar men protokollet fungerar också bra för att styra mindre installationer. I takt med LED belysningens framfart och dess möjligheter att ändra ljusfärger så kommer det mer och mer produkter som använder DMX för att kontrollera ljuset.

Styra LED strips med DMX

Xcen erbjuder DMX styrning av LED strips.

  • Dimra vanliga enfärgade LED tejper
  • Ändra färg mellan varmvitt och kallvitt på dynamisk vit LED strips
  • Ändra färg och dimra RGB LED strips

För att göra detta kopplas en DMX-decoder in mellan transformatorn och ledstripsen. Flera DMX-decoders kopplas i serie och den första i serien kopplas till en DMX-master som bestämmer hur de olika decordrarna skall bete sig. Mastern är i stora installationer ett ljusbord eller datorprogram, men det finns också smidiga väggenheter för att styra ljus i ett vanligt rum. 

DMX styrning av RGB med flera DMX decoders

DMX ljus för barer och nattklubbar

2016 gjorde vi på en Xcen en stor installation av RGBW ledstrips på nattklubben Hugo i Norrköping. Väggar, golvsocklar, bord, barer och DJ-bås, alla hade LED inbyggt och alltihop kopplades in till nattklubbens stora DMX-system.

DMX styra RGB belysning bar DMX belysning nattklubb DMX belysning nattklubb och bar

Vi har också levererat ledlösningar med styrning av RGB ledstrips till Uppsala stadsteater, samt till en installation med DMX belysning till Svenska kyrkan i Lidköping.

Kolla in våra DMX produkter och kontakta oss för hjälp att ta fram LED lösningar med DMX för ert projekt