Behöver jag en aluminiumprofil till LED-strip?

I de flesta fall rekommenderar vi att ni monterar er LED-strip i en aluminiumprofil / list.


Detta är för att LED-strippens tejp bör fästas mot en jämn, ren och torr yta. Aluprofilen säkerställer så att LED-tejpen förblir rak och inte faller ner med tiden. Dessutom blir det en snyggare lösning om själva LED-strippen är synlig, då aluminiumlisten känns mer inbyggd som en färdig lösning.

Vidare finns fler argument som att aluprofilen tar avleder eventuell värme från direkt kontakt med ytan. Samt att det ger ytterligare ett skyddande lager och kan byggas på med opal / skyddsplast. En annan stor fördel är att aluminiumprofiler kommer med olika funktionalitet. Det går att montera dem på fler sätt som exempelvis: magnet, tejp, skruv, nedpendlat osv. Du kan även skaffa alulister med olika vinklingar av ljus och användningsområden (ex: runda, trekantiga, för infällnad och utanpåliggande).

Med det sagt så kan det finnas tillfällen då LED-strippen kan fästas direkt på ytan vid användning. Men vår rekommendation är nästan uteslutligen: använd aluminiumprofil. Vårt sortiment är varierat och högkvalitativt, precis som våra LED strips. 

Kategori:
LED-lister, LED-strips & LED-tejp, Aluminiumprofiler

offertfo_rfra_gan

Offertförfrågan

Kontakta oss för offert på ert belysningsprojekt

professionella-produkter

Professionella produkter

Belysningsprodukter av högsta kvalitet

14-dagars-retur

14 dagars retur

Returnera din vara inom 14 dagar

saker-betalning

Säker betalning

Säker betalning genom Svea Ekonomi, välj bland flera betalningsalternativ

@xcen_belysning

Inspireras av belysning från oss på instagram!