Inbyggd belysning till Scandic Hotell

När Scandic skulle börja projektet av sitt senaste storslagna hotell i Göteborg kontaktade dom Xcen för att installera LED-belysning i inredningen på deras publika miljöer. Med en rad olika belysningslösningar tog vi fram dom LED-lister som vi ansåg passa sig bäst i den inbyggda inredningen på Scandic Central. Med rätt belysning skapade vi en välkomnande stämning som ger ett positivt intryck för hotellgästerna.
scandic-hotell-xcen-header

Receptionsbelysning

Receptionen fungerar som ansiktet utåt mot hotellgästerna, det är det första och sista dom ser vid sin hotellvistelse och därför var det viktigt att den representerade Scandic Central på ett snyggt och professionellt sätt.

I receptionen på Scandic Central Göteborg möts man av, utöver fantastisk kundservice, LED-lister som är installerade längs hela receptionsdisken. Dom inbyggda LED-listerna ger ifrån sig ett varmvitt och jämnt ljus som skapar en inbjudande känsla i lobbyn och ett bra första intryck.

scandic-hotell-rooftop-bar

Rooftop bar

Belysning påverkar människans mående och med rätt belysning får man gäster som trivs och vill spendera tid i restaurangen eller baren. Det ökar försäljning och leder till nöjdare gäster.

I baren önskade Scandic Central LED-lister längs hela bardisken samt inbyggd i soffgrupperna. Dom effektfulla LED-listerna gör att Scandic Central får flera kunder som vill vistas längre stunder i baren eftersom belysningen hjälper till att höja trivseln. Med LED-strip COB i låga aluminiumprofiler får man ett jämnt ljus och jämn ljusspridning. Dessutom skapar man också en exklusivare miljö med stilrent ljus och välkomnande intryck.

scandic-goteborg-lounge

Konferans och eventlokal

Scandic Central hotell har en stor konferenslokal på 800kvm där Xcen installerade flexibel och mångsidig ljussättning för att kunna anpassa efter gästernas önskemål och behov. Med krav på anpassning av olika event fick vi tänka kreativt för att skapa den bästa belysningslösningen för lokalen. Resultatet blev effektfull RGBW LED-strip 19,2W/m som styrs via DMX. Med hjälp av RGBW kan användaren själv välja ljusfärg och blanda fritt för att sätta rätt stämning i lokalen.

DMX är ett sätt att styra ljus, delvis att ändra hur starkt armaturer lyser och vilken ljusfärg de lyser med. DMX har länge använts för att styra stora ljusinstallationer på teatrar, konserter och nattklubbar men protokollet fungerar också bra för att styra mindre installationer.

scandic-hotell-konferanslokal
scandic-hotell-idol

Eventlokalen har bland annat använts av TV4 när Göteborg stod som värdstad för Idol 2022. Den integrerade RGB belysningen kunde användas för att belysa bakgrunden av scenen i passande färger.

Relaterade produkter

 1. Led tejp COB 8W/m 24V IP20
  Led tejp COB 8W/m 24V IP20
  Dekoration
  Hyllor
  Flera alternativ
  147 kr