Ledlister för kök till 82 lägenheter i Köpenhamn

Under 2021 har vi levererat skräddarsydd bänkbelysning till Invita-kök i 82st nybyggda lägenheter i Nordhavn i Köpenhamn.

Bänkbelysning med ledlister till ny lägenhet

Bänkbelysning till kökstillverkare

Invita är en stor dansk kökstillverkare som levererar skräddarsydda kök. Xcen har under flera års tid kompletterat deras kökserbjudande med ledlister som ger bra arbetsbelysning i köken. Eftersom Invita jobbar med skräddarsydda kök där varje köksbänk har olika storlekar så uppskattar de Xcen erbjudande där vi anpassar längderna på LED-listerna för att man skall få snyggt ljus över hela arbetsytan.

Till detta bygget beställde Invita 82st köksbänksbelysningar med en ungerfärlig snittlängd och återkom senare vid själva byggandet av köken med exakta längder som vi levererade snabbt. Varje leverans märkt med trappuggång och längder. De har valt att jobba med extra varmvitt ljus på 2700K monterat i bakkant.

Ledlist i kök

Vår rekommendation för arbetsbelysning vid köksbänk

Genom att sätt i bakkant kan de gå förbi fläkten utan att bryta ledlisten. I de flesta köksprojekt rekommenderar vi att man istället sätter 5-10 in från ytterkant av skåp ovan nänken och bryter ljuset över fläkten. Då får man ett starkare ljus över hela arbetsytan. Vi rekommenderar också ett vitare ljus på 3000K.