Mårtenssons Ur & Guld får ny butiksbelysning

Klock och smyckesbutiken Mårtenssons Ur & Guld i Halmstad har fått en renovation och vi på Xcen har levererat en del av belysningen som lyser upp lokalen både med infällda spotlights och indirekta LED-lister längs taket. 

 

martenssans-ur-guld-led-list

 

Värdet av en fräsch och intrycksfull butik är viktigt för att skapa kundnöjdhet och för att kunna sälja sina varor i en miljö där dom syns i sitt bästa ljus. Där kommer vi på Xcen in i bilden genom att guida kunden till bästa rekommendationerna gällande belysning som bidrar till sälj. Mårtenssons Ur & Guld förstår värdet av rätt belysning och inredde sin butik med både stilrena downlights för allmänbelysning och LED-lister i taket för att skapa effektfull dekorationsbelysning och ökad kundnöjdhet.

 

INFÄLLDA SPOTLIGHTS / DOWNLIGHTS

Med infällda spotlights i taket skapade vi en bra allmänbelysning med extra styrka på de punkter, montrar eller objekt som Mårtenssons Ur & Guld valde att rikta downlightsen mot. Genom att dessutom installera riktbara downlights har dom möjligheten och flexibiliteten att enkelt rikta om ljuset ifall dom behöver flytta runt i lokalen eller vilja punktbelysa andra områden. 

Downlightsen vi valde för Mårtenssons Ur & Guld heter Hector och är av högsta kavlité och passar utmärkt i butiker, restauranger, kontor och liknande miljöer där man vill ha diskret, avblänande ljus. Det är en liten och stilren downlight med väl indragen ljuskälla vilket gör att risken för obekväm bländning är minimal. För att ytterliggare förbättra avbländningen så levereras den med svart innerring vilket minskar risken för blänk.

Utöver downlight Hector så behövdes det också kompletteras med starkare downlights som passar butiksexponering och allmänbelysning. Där valdes vår downlight DL-QA Mini som ger kraftfull spotbelysning från en diskret armatur. 

Både Hector och DL-QA Mini finns i en rad olika utförande med olika egenskaper för att anpassas efter lokalens behov och kundernas önskemål. Färger på armaturen, ljusstyrka, ljusfärg och olika typer av styrning som Casambi och DALI är exempel på möjliga anpassningar.

Tveka inte att kontakta oss!

 

 

INDIREKT LJUS MED LED-LISTER

För att skapa en exklusivare känsla och en butik med omtanke installerade vi indirekt ljus i form av LED-lister längs med innertaket som ger ett effektfullt ljus mot väggarna.

Med LED-strip COB i låga aluminiumprofiler får man ett jämnt ljus och jämn ljusspridning som fungerar bra i alla miljöer. Med indirekt ljus skapar man också en exklusivare miljö med stilrent ljus och välkomnande intryck.

Har man istället högt i tak i sin butik kan man sprida ljuset uppåt för att ytterligare öka effekten av en luftig lokal. Vi har en specifik profil som kallas EL3 som försvinner mot väggen och skickar ljuset snett upp mot taket. Den har kant som döljer själva ljuskällan väl och du ser bara ljusbilden som reflekteras mot taket.

Vill ni läsa mer om hur man skapar indirekt ljus kan ni läsa vår guide här

 

RELATERADE PRODUKTER

 1. Hector - Liten avbländad downlight 10W 891lm Ø:80mm
  Hector - Liten avbländad downlight 10W 891lm Ø:80mm
  Kontor
  Hotell
  Restaurang
  Flera alternativ
  756 kr
 1. Takspotlight infälld DL-QA-mini 28W 2319lm Ø:168mm
  Takspotlight infälld DL-QA-mini 28W 2319lm Ø:168mm
  Kontor
  Butik
  Skyltfönster
  Flera alternativ
  997 kr
 1. Led tejp COB 8W/m 24V IP20
  Led tejp COB 8W/m 24V IP20
  Dekoration
  Hyllor
  Flera alternativ
  147 kr
 1. Aluprofil Vägg EL3 2m
  Aluprofil Vägg EL3 2m
  Flera alternativ
  321 kr