Trivsam kontorsbelysning är viktigt för välmåendet både i lunchrummet, konferensrummet och entrén och ökar dessutom kreativiteten under arbetsdagen. Med Xcens linjära belysning kan man skapa sina egna unika armaturer som passar alla kontorsmiljöer oavsett vad man vill uppnå med ljuset. För allmänbelysning i till exempel entrén eller korridoren passar stilrena nedpendlade armaturer bra och genom att komplettera med spotlights på skena kan man skapa dynamiska miljöer som väcker liv och rörelse i ljuset.

ecarx kontosbelysning

 

Linjär belysning utan begränsningar i kontoret

Med linjära armaturer är det bara fantasin som sätter gränserna. Med trendiga och stilrena linjer kan vi anpassa er belysning till kontoret precis efter era mått och önskemål. Dessutom kan armaturerna enkelt monteras i taket eller pendlas ner för att göra belysningen till en unik del av inredningen. Genom möjligheten att koppla samman flera profiler kan man också bygga kreativa armaturer i olika former eller bygga på längden både vertikalt och horisontellt för att skapa inspirerande kontorsmiljöer. 

Förutom linjär kontorsbelysning kan man också komplettera med spotlights på skena för ökad trivsel på kontoret. Med riktbara spotlights skapar man ett dynamiskt ljus och levande miljöer som framkallar kontraster mellan ljus och skuggor vilket leder till ytterligare välmående och inspiration.

kontorsbelysning-linjar-spotlights

Vilka egenskaper ska linjär kontorsbelysning ha?

Linjär kontorsbelysning kan se ut på många sätt och ingen arbetsplats är den andra lik. Därför hjälper vi alltid till att anpassa er belysning efter behov och önskemål. Däremot brukar vi rekommendera mellan 15W och 20W för linjär belysning i taket ifall det ska användas som allmänbelysning. Då får man ett klart ljus med bra spridning oavsett ifall det är belysning till kontorsentrén, konferensrummet eller korridoren. Hur många armaturer beror både på storleken av lokalen och hur högt man har i taket, men också hur mycket ljus man önskar. En del utrymmen gör sig bäst med mindre ljus för trivsam och effektfull belysning medans andra utrymmen kräver mer ljus för att framkalla bättre koncentration eller bra arbetsmiljö. Ifall man är osäker på vad man behöver så hjälper vi på Xcen er med ert ljusprojekt hela vägen från planering till leverans så att ni får den typ av belysning ni önskar.

Det kan också vara bra att veta om ljusfärgernas egenskaper. En varmare ljusfärg mellan 2700K-3000K skapar en mer inbjudande och välkomnande kontorsmiljö som kan vara trevligt i entrén, receptionen eller i korridoren. Medans normalvit ljusfärg runt 4000K naturligt väcker kroppen och främjar bättre koncentration då det är den ljusfärg som bäst imiterar vanligt dagsljus.

kontorsbelysning design

Smart kontorsbelysning

I kontor kan det vara smidigt att använda sig av smart arbetsbelysning eftersom man kan sammankoppla flera armaturer, skapa schemaläggningar och anpassa ljuset med dimring efter vilket ljus som behövs under dagens gång. Vi på Xcen har ett utvalt utbud av smart kontorsbelysning i form av DALI eller Casambi och båda systemen fungerar till de flesta av våra armaturer. Med smart kontorsbelysning kan du styra belysningen enkelt via mobilen eller genom ett centralen styrsystem. Har du fler funderingar kring smart kontorsbelysning kan du läsa mer här.

Armaturer för inspirerande kontorsbelysning

Xcen har många typer av belysning som passar i kontorsmiljöer och vilken typ av armatur beror på syftet med belysningen samt vad som passar just ert kontor. 

För allmänbelysning i kontoret passar nedpendlad eller infälld linjär belysning utmärkt som också framhäver en stilren och inspirerande känsla och skapar en trivsam arbetsmiljö. Med linjär belysning är möjligheterna oändliga att skapa unik och anpassningsbar belysning som passar era behov och vi på Xcen hjälper er anpassa armaturerna efter begäran. Dessutom är linjär belysning unik eftersom man enkelt kan sätta ihop flera armaturer för att skapa former som passar ert kontor eller miljö.

För att skapa en inspirerande miljö med liv och rörelse kan man komplettera dom linjära armaturerna med punktbelysning i form av spotlights på skena. Genom att rikta spotlights mot väggar, konstverk eller annat skapar man ett mer dynamiskt ljus och effektfull belysning. Från oss på Xcen hittar du ett komplett utbud av Global Trac 3-fas skenor där vi kan hjälpa er ta fram ett skensystem som passar era behov. Vi har också ett brett utbud av anpassningsbara spotlights på skena i olika storlekar för olika kontorsmiljöer.

xcen linjar belysning

Är ni i behov av effektfull kontorsbelysning?

Vi finns alltid här för er och hjälper er med ert belysningsprojekt hela vägen från planering till leverans. Kontakta oss ifall ni har fler frågor och funderingar kring linjär belysning i kontoret!

RELATERADE PRODUKTER

 1. Tube Mini 24W 2196lm Tube Mini 24W 2196lm
  Butik
  Mässa
  Kontor
  Tube Mini 24W 2196lm
  Från 1 012 kr
 1. Led tejp 20W/m 24V IP20 Led tejp 20W/m 24V IP20
  Allmänbelysning
  Ljusstark
  Led tejp 20W/m 24V IP20
  Från 251 kr
 1. Led tejp 15W/m 12V IP20 Led tejp 15W/m 12V IP20
  Butikshyllor
  Bänkbelysning
  Led tejp 15W/m 12V IP20
  Från 176 kr
 1. Aluprofil PN6 27x26mm 2m
  Från 363 kr
 1. Aluprofil Di utanpåliggande 27x26mm
  Från 176 kr