INTRO

Är du grym på att skriva riktigt bra innehåll? Är du kreativ, grafiskt säker och har koll på fotografering och bildbehandling? Helt enkelt bra på att skapa snyggt säljande content. Då har vi ett kanonjobb till dig.

Med stort kundfokus och bra LED produkter vill vi på Xcen vara den bästa ljuspartnern på svenska marknaden. Vi ligger i framkant i erbjudandet av LED-belysning och utvecklar hela tiden vårt sortiment för att kunna erbjuda våra kunder de bästa lösningarna. Våra kunder är inredningstillverkare, elektriker, butiker och fastighetsägare. Xcen har kontor och fabrik i Värnamo samt kontor i Malmö. Totalt är vi idag 12st. Vi har blivit utsedda till Gasellföretag och siktar på fortsatt tillväxt.

På Xcen är webshopen central. Den fungerar som försäljningskanal, marknadsföringskanal och produktkatalog. Målet med webshopen och vår digitala marknadsföring runt den är att bygga upp kundernas förtroende för Xcen, hjälpa kunderna i deras köpprocess och få dem att handla direkt på nätet eller kontakta Xcen för att få hjälp med sina belysningsprojekt.

Vi söker dig som vill vara med och fortsätta utveckla vår digitala marknadsföring genom mer informativt och tilltalande content som hjälper våra kunder att förverkliga sina idéer runt belysning.

ROLLEN

Målet med rollen är att skapa texter, bilder, videos så att antalet besökare och orders på vår webbsida ökar. Du kommer arbeta i ett litet marknadsteam tillsammans med ehandelsansvarig och marknadsansvarig. Du kommer också arbeta nära försäljning och produktion för att ha bra insikt i hur våra produkter och kunder fungerar. Vi är flexibla, gillar snabba beslut och genomföranden. Tekniska kunskapen runt webplattformen har vi inhouse vilket ger oss möjlighet att snabbt utveckla webshopen och testa nya saker.

Vi erbjuder en utvecklande och utmanande roll i ett team med hög kompetens där du kan utvecklas som marknadsförare. Placering är på vårt kontor i Västra hamnen i Malmö.

ARBETSUPPGIFTER

 • Tillsammans med ledningen planera och sätta upp mål för marknadsföringen
 • Driva, genomföra och följa upp marknadsföringsaktiviteter
 • Driva och vidareutveckla marknadskommunikation via våra digitala kanaler så som Instagram, Facebook, blogg, emailutskick.
 • Underhålla och förbättra vår webshop. Tex:
  + Skapa produkttexter
  + Jobba med produktbilder och produktvideos
  + Skriva artiklar så som guider och cases
  +Skapa banners
 • Med hjälp av analytics utvärdera kampanjer och content och hitta förslag på förbättringar och nytt content


EGENSKAPER VI LETAR EFTER

 • Kreativ och initiativrik för att hitta nya sätt att nå befintliga och nya kunder
 • Driven, ansvarsfull och självgående med kapacitet att planera, driva, slutföra och följa upp många projekt och aktiviteter parallellt
 • Du hittar lösningar på uppgifter som behöver lösas
 • Säker på grafik, foto och form
 • Tidigare erfarenhet av att jobba med content, grafik och foto för webbsidor


Tjänsten är heltid med placering i Malmö.

För frågor om tjänsten kontakta Jonas Falk på jonas@xcen.se. För ansökan skicka cv och personligt brev till jobb@xcen.se. Urval sker löpande.