Vilken effekt / styrka på LED-list och LED-strips passar mitt projekt?

Det beror helt på vilket typ av projekt du ska använda LED-listen i.


Det första du bör tänka på är förmodligen vilken IP-klass du behöver. Ska den vara inomhus där ingen fukt kommer till så går det bra med IP20. Om LED-listen exponeras för damm eller fukt bör ni förmodligen välja IP62. Och om LED-tejpen ska placeras under vatten eller kommer utsättas för en hel del fukt så rekommenderar vi IP68 i LED-listen. Vi har ett sortiment av ledstrips för alla typer av projekt.

Nästa steg är att välja färg på ljuset. Behöver du RGB (flerfärg) eller räcker det med standard vit? Skulle du kanske vilja ha möjligheten att byta mellan varmvitt och kallvitt ljus?

När ni har fastställt vilken IP-klassning och ljusfärg LEDlisten ska ha så bör ni fråga er själva om syftet med belysning. Ska det vara ett dekorativt ljus eller funktionellt ljus? Stämningsbelysning och dekorativt ljus brukar inte behöva så hög styrka (4,8w eller 9,6w). Likaså gäller utomhusbelysning eftersom när det är väldigt mörkt så syns det ganska starkt med även de mindre LEDtejps-styrkorna. Om planen är att belysa hyllor, bardiskar, väggar, golv, och allmän arbetsbelysning så bör du fundera på att välja en LED-list med minst 13,2 watts styrka. För vidare förslag och rekommendationer på användningsområden för specifika LED-list styrkor kan ni gå in på följande länk. Här listar vi användningsområden tillsammans med spänning, effekt, lumen och ledlist-modeller. 

Kategori:
LED-lister, LED-strips & LED-tejp

offertfo_rfra_gan

Offertförfrågan

Kontakta oss för offert på ert belysningsprojekt

professionella-produkter

Professionella produkter

Belysningsprodukter av högsta kvalitet

14-dagars-retur

14 dagars retur

Returnera din vara inom 14 dagar

saker-betalning

Säker betalning

Säker betalning genom Svea Ekonomi, välj bland flera betalningsalternativ

@xcen_belysning

Inspireras av belysning från oss på instagram!