Senaste från bloggen
Hej sommar!
Hej sommar!
2017-06-29 0

CASE - Complete Beauty
CASE - Complete Beauty
2017-06-14 0

Framtiden är nu - LED minskar din förbrukning
Framtiden är nu - LED minskar din förbrukning
2017-05-15 0

XL Bygg öppnar nytt i Värnamo!
XL Bygg öppnar nytt i Värnamo!
2017-05-04 0

Nytt i xcen-familjen!
Nytt i xcen-familjen!
2017-04-11 0

Mässbelysning, hur väljer man rätt?

Posted by admin21 2016-12-13 0 Kommentarer Guider,

Bra belysning i din monter kan vara avgörande för om en besökare väljer att stanna och utforska din utställning eller istället passera förbi. Det är oftast väldigt många utställare på en mässa och då är det viktigt att väcka intresset hos besökaren och att synas i mängden. 

Varför ska man ljussätta sin monter?

När man investerar i mässbelysning för sin monter är det viktigt att tänka på att den inte bara ska bli ljus, du vill också skapa stämning med hjälp av din belysning. Du vill förstärka ditt budskap och visa ditt varumärke för att locka besökarna till dig. Det är fortfarande så att många utställare glömmer bort sin ljussättning och därför kan man verkligen sticka ut i mängden med riktigt bra ljus i sin monter. 

Hur ska man planera sin belysning?

När du vet vad det är du vill visa i din monter, vilka produkter du vill lägga fokus på, så är det viktigt att ljussättningen också planeras in för att skapa detta fokus.
Placera spotlights så att de framhäver dina produkter utifrån, genom att belysa montern utifrån och in. Detta skapar en ljussättning som lockar in besökaren och undviker bländning. Tänk på att skapa kontraster i din ljussättning, ett helt jämnt och platt ljus kan se tråkigt ut. Punktbelysning och riktat ljus skapar mer stämningsfulla miljöer och väcker intresse. 

Hur väljer man ljusskällor?

Fundera på ljusfärgen, vilken miljö används era produkter i? Ett normalt varmvitt inomhusljus på 3000K eller ett vitare ljus som beskrivs med färgtemperatur 4000K. Läs mer om 'att välja rätt färgtemperatur'.
Självklart skall ni ha LED i er mässbelysning. Den avger ingen jobbig värme och LED är betydligt tåligare än äldre typer av ljuskällor, vilket är bra när monterbelysningen monteras upp och ner samt transporteras regelbundet. 

Hyra eller köpa?

Åker ni regelbundet på mässor, minst en om året, är det en enkel ekvation. Då tjänar ni på att köpa er egen mässbelysning att ta med. Ni sparar pengar och får samtidigt ett bättre ljus. Armaturerna man kan hyra är ofta dåliga och av äldre modell vilket bland annat innebär att de blir väldigt varma. 

 

Vilka produkter rekommenderar Xcen?

Spotlighten Brage är ett utmärkt val för små tillfälliga montrar och roll-ups. Den fästs enkelt med smidigt klämfäste, den är riktbar och nätt i sin design. Det upplysta budskapet får tala. Räkna med 1st per meter. 

Freja är ett något kraftfullare alternativ för en monter som kräver mer ljus. Även Freja monteras med ett enkelt klämfäste på stabila väggar, dock ej att rekommendera för roll-ups. Räkna med 1st per meter. 

     

En stor monter behöver mycket ljus och belysning som går att rikta och anpassa vid varje tillfälle. Då rekommenderar vi spotlights på skena. Riktbara ljuskällor som monteras enkelt i skena och kan flyttas längs med skenan. Skenorna monteras i vajrar som pendlas ner från taket. Vajrar för nedpendling kan man hyra på plats. Exakt antal som behövs beror på monterns storlek samt vilka ytor ni vill belysa. 
Ytterligare ett användningsområde för dina spotlights kan vara att använda dem i egen utställning eller på kontoret mellan mässor. 

Vill du synas extra? Sticka ut i mängden?

En takdisplay och ljustavlor hjälper dig och ditt varumärke att stå ut bland konkurrenter. Med belysta budskap syns du och kan locka till dig fler besökare och kunder. Se bilder nedan för inspiration. Vi hjälper er även med speciallösningar såklart och tar fram anpassa belysningslösningar. Se exempel på monter för Ravema nedan, i samarbete med Shape Produktion. 


Xcens egna utställning på mässa, ljustavlor och takdisplay samt spotlights på skena. Vi visar även upp andra belysningslösningar.

Inbyggd belysning i monter/utställning åt Ravema, ett samarbete med Shape Produktion. 

 

Våra produkter för mässa hittar ni här. Xcen gör belysning enkelt, kontakta oss om du har några frågor inför nästa mässa!

Annat från bloggen
Guide - Välj rätt downlights

Guide - Välj rätt downlights

admin21 2015-09-20 0
Här ger vi dig tips på vilka led downlights och infällda spotlights som ni skall använda beroende på vilken typ av belysning ni är ute efter.Vi på Xce...
Läs mer
Hyllbelysning - Bra ljus och smart inkoppling

Hyllbelysning - Bra ljus och smart inkoppling

admin21 2016-08-14 0
Xcen har levererat belysningslösningar för butiksinredning och andra inredningar i över 30 år. Med detta har vi byggt upp en stor kunskap och erfarenh...
Läs mer
Guide till belysningsskenor och skensystem

Guide till belysningsskenor och skensystem

admin21 2015-10-10 0
Denna guide ger er instruktioner för vilka delar som behövs för att bygga ihop raka belysningsskenor samt större skensystem för spotlights. Vi på Xcen...
Läs mer
10 tips för att förbättra belysningen i din butik

10 tips för att förbättra belysningen i din butik

admin21 2016-11-10 0
Att ha en bra butiksbelysning är av yttersta vikt för att lyckas med försäljningen i en butik. Belysning är fantastiskt effektfullt och nya LED belysn...
Läs mer