Vi fick en förfrågan att hjälpa till att planera och leverera RGBW LED-belysning för inbyggnad i modulära möbler skapade av Nova Bygg Stockholm & Dehlin Brattgård Arkitekter för Hyper Island. Just inbyggd belysning vid möbelkonstruktion och ljus i möbler är något som vi tycker är väldigt spännande att hjälpa till med. De modulära möblerna var konstruerade som boxar med syftet att skapa sittplatser, ryggstöd, bardisk och väggar. Ljuset fick en central roll i möbelkonstruktionen vilket definitivt skapar en större wow-faktor i slutprodukten. 

 

Illustration av tänkbara färganimationer

 

Inbyggd möbelbelysning med färger - trådlös ljusstyrning

Innuti möblerna har vår RGBW LED-tejp installerats tillsammans med smart, trådlös ljusstyrning med Casambi. Casambi är supersmidigt att ha att göra med och vi rekommenderar det starkt när det kommer till att styra ljus i offentlig miljö. Enkelt att installera med alla typer av ljuskällor (spotlights, LED-paneler, LED-strips) och samtidigt kort startsträcka för att hantera. 

Möbelbelysning moduler LED

 

Bygga möbler med RGBW LED-ljus känns nytänkande

Vi är verkligen nöjda med slutresultatet av möblerna och idén om just modulärt möblemang känns helt rätt i tiden. Det behöver inte heller vara särskilt svårt att integrera ljus i möbler och inredning. Oftast handlar det bara om att tillskansa sig kunskapen och det hjälper vi gärna våra kunder med. Så har du ett projekt som handlar om att bygga in belysning i soffa, stolar, bänkar, barer eller ja möbler och inredning överlag, så går det bra att ringa/mejla oss för en vidare förutsättningslös kontakt. 

Slutresultatet av möbelmodulerna till Hyper Island är effektfullt och nytänkande. Ljuset som med enkelt klick kan ändra färg möjliggör ytterligare funktioner för mötesplatser. Med Casambi går det bland annat att skapa färganimationer och tidsbaserade ljusscener. Med tre ord skulle jag beskriva det som: stämningshöjande, funktionellt och nytänkande!

 

Möbelkonstruktion LED-belysning

Bygga möbler med LED-strips

Belysning för möbelkonstruktion

Soffa modul belysning

Relaterade Produkter

 1. RGBW led strip 19,2W/m 24V IP62 RGBW led strip 19,2W/m 24V IP62
  Flera färger
  Normalvitt ljus
 1. Fjärrkontroll Casambi Xpress
  Från 1 711 kr
 1. RGB led strip 15W/m 24V IP20 RGB led strip 15W/m 24V IP20
  Flera färger