Idag finns många belysningsarmaturer och ledlist-produkter som stödjer att man kan ändra ljusfärgen mellan varmvitt ljus och kallvitt ljus. Tekniken har flera namn, t.ex. Tunable white, Dynamic white, Dynamisk vit, Färgtemperaturkontoll. Produkterna har en varmvit diod och en kallvit diod och via den inkopplade styrningen så kan man bestämma hur mycket den varmvita respektive kallvita dioden skall lysa och på så sätt får man fram olika vita ljusfärger.

Plejds nya DALI puck stödjer dynamisk vit

Nyligen har Plejd släppt sin nya ljusstyrning DAL-01 som stödjer både dimring och att kontrollera ljusfärgen på ledlister som stödjer dynamisk vit. Xcens dynamisk vita ledstrip kan styras av Plejd Dal-01 om den kopplas till en DALI driver. Denna tunable white ledstrip passar i alla våra aluminiumprofiler och därför kan vi nu erbjuda många olika typer av ledlister som kan ändra ljusfärg via styrning från Plejd.

Styr ljusfärgen på din din ledlist i köket

Ett bra användingsområde för att ändra ljusfärgen är köksbänksbelysning. Lagar man mat dagtid vill man ha mycket ljus och en normalvit ljusfärg. Fixar man kvällssnackset eller skall ha servering en kväll vill man ha svagare ljus och varmare ljusfärg.

Samma use case kan man tänka sig för ledlister längs en vägg i ett vardagsrum. Vitare ljus på dagen och varmare ljus på kvällen.

Vilka produkter behöver jag?

Dynamisk vit ledstrip 19,2W/m

Lämplig aluminiumprofil för ledstrips

75W DALI DT8 driver

Plejd Dal-01

En 75W driver klarar 3,8m ledstrip på 19,2W/m. Behöver man längre ledlister kan de delas upp och kopplas till flera drivers och sen styrs alla drivers av samma Plejd DALI puck och de kommer då att styras lika.

 

RELATERADE PRODUKTER