Xcen har arbetat i över 30 år med bland annat butiksbelysning. Något som är återkommande i butiker är hyllor, ställ och exponeringsytor för produkter. Eftersom vi har fabrik och produktion i Värnamo så har vi möjlighet att anpassa och bygga smarta belysningslösningar efter behov. När ljuset i produktställ och hyllställ är integrerat/inbyggt så blir dessutom helhetsintrycket snyggare och lyxigare. 

Belysning hyllställ dryck

Skräddarsydd LED för produktställ & hyllställ

När vi bygger hyllbelysning idag så arbetar vi mycket med vår LED-tejp. LED-tejpen är grunden till de flesta ljuslösningar i butikshyllor. Däremot finns det flera olika sätt att koppla ihop och styra belysningen på. Vi på Xcen hjälper våra kunder att ta fram dessa lösningar på ett så optimalt vis som möjligt. Det vi sedan levererar är färdiga LED-kit som är enkla att installera. 

Belysning i hyllställ kan se olika ut beroende på syfte och förutsättningar. Ett färdigt LED-kit för produktställ kan exempelvis vara: ett antal sammankopplade LED-tejpsbitar, LED-lister för montage/vinkling av ljus samt transformator. 

LED-lister hyllplan Belysning Tv-bänk butik

 

Butikshyllor på Bordershop - Exponering av alkoholhaltiga drycker

Vi fick i uppdrag att leverera belysning för butikshyllor och hyllställ på Bordershop i Tyskland. Den lösning vi kom fram till var LED-strips som fick ström av vertikalt fästa strömskenor som enkelt kan klickas i med små kopplingar. LED-tejpen har vi fäst i aluminiumprofiler i ovankant på varje hyllplan i produktställen. Aluminiumprofiler kan fästas på en rad olika vis, i detta fall använde vi oss av fastskruvade clips som man klickar i hela LED-listen i. 

Belysning alkohol i hyllaBelysning vinskåp

 

Bakbelyst skylt ovanför hyllplan i butik

I samband med belysning i hyllställ och vid exponering av produkter i hyllor är det vanligt med skyltning. Besökarna kan enkelt navigera och hitta rätt om skyltarna syns tydligt ovanför varorna. Det finns olika lösningar för detta beroende på situation och vi på Xcen bygger även anpassade ljuslådor just detta ändamål. Vid detta projekt valde vi att bakbelysa skyltarna med samma LED-tejp som i hyllplanen och på så sätt koppla samman all belysning till samma LED-kit. På så sätt blir skyltarna bakbelysta på ett enkelt men snyggt sätt samtidigt som att varje hylla kunde matchas med en färdig, förmonterad LED-belysning.

skyltbelysning för hyllställ butik bakbelyst skylt hylla i butik

 

Behöver du hjälp med belysning för exponering i butikshylla eller produktställ?

Vi hjälper dig med att planera och leverera en färdig produkt som är enkel att installera och passar dina ändamål. Spara tid och pengar genom att använda dig av en erfaren leverantör med professionella produkter.

Ni når oss på 0370-378530 eller information@xcen.se