LED-lister kyl & frysrum - Butiksbelysning ICA

Vi får in väldigt många förfrågningar på att byta ut befintlig belysning i butiker. Det handlar ofta om hyllbelysning, där det är allt för vanligt att det fortfarande sitter äldre lysrör som ljuskällor. Ljuset tenderar att vara undermåligt och dessutom är driftkostnaderna betydligt högre än vad de kan vara. LED-lister blir därför det naturliga valet och armaturersättning för dessa projekt, vilket är något som vi på Xcen är duktiga på. 

ICA LED-lister belysningledlister kyl och frys rum

Ny fräsch effektiv belysning på ICA med Xcens LED-strips och LED-lister

Förfrågningar på en ny kostnadseffektiv hyllbelysning får vi ofta från ansvarig elektriker, inredningstillverkaren, produktägare eller butiksägaren själv. Eftersom vi arbetar mycket med att ta fram just hyllbelysning i olika former har vi goda insikter på vilket ljus som passar vart och kan därför ge goda rekommendationer på produkter och smarta lösningar. 

Exempel på vad vi tittar på och rådger om när vi assisterar kunder med hyllbelysning i exempelvis kylar och frysar

  • Ljusfärg på LED-strip
  • Ljusstyrka på LED-strip
  • Vinkel, färg & storlek på aluminiumprofil
  • Monteringsdetaljer (ex. magnet, clips, skruv, pendel osv)
  • Mått på LED-list och mått på kablar
  • Kopplingscheman & allmän ljusplanering
  • Transformatorer och styrning
  • Placering av LED-list, kablar och transformatorer

När vi fått in lite fler detaljer (mått, kopplingsönskemål osv) så tar vi fram ett förslag på en belysningslösning som vi tror är optimal för just denna typ av butikshyllor, i detta fall kylskåp / kylrum i mejeriavdelningen på ICA. 

kopplingsschema hyllbelysning ledlisterExempel på kopplingsschema/planering av hyllbelysning i kylar och frysrum baserat på sektioner

Hyllbelysning i kyl och frys med LED-lister i butik

En del av fördelen med att arbeta med oss är att vi är flexibla. Vi levererar en hyllbelysning anpassad efter just era mått på kyl och frysar. Vårt mål är alltid att leverera produkter som är så färdiga som möjligt, så att installatören enkelt kan montera och göra färdigt jobbet. Det är ofta uppskattat att vi har möjlighet att just löda kablar med exakta längder, ta fram kopplingsscheman, optimera antalet transformatorer samt satspacka armaturerna efter sektioner. Detta sparar in tid, säkerställer att allting kommer fungera korrekt och gör jobbet enkelt! 

hyllbelysning ica med led-listerhyllbelysning ica kvantumHyllbelysning ska ge tillräckligt mycket ljus, gärna jämnt men utan att blända besökarna

Inget tvivel om att bra belysning i frys och kyl leder till högre försäljning

Det råder inget tvivel om att en god hyllbelysning i frys och kyl får kunderna att handla mer. För det första så hittar besökaren enklare till kylavdelningen och kyldiskar om belysningen sticker ut. Dessutom upplevs produkterna i hyllorna som färskare vilket är en viktig faktor för kunden vid inhandling av exempelvis mejeriprodukter. Vidare blir det helt klart lättare för kunder att identifiera exakt de produkter de är ute efter och hitta rätt bland sortimentet. 

lysrör i hyllor butik

Bild på tidigare belysning med lysrör som hyllbelysning i kyl/frys

Köp LED-lister och byt ut gamla lysrör i butik

Har ni gamla lysrör som sitter kvar i butik som hyllbelysning så råder vi alltid er att byta ut mot LED-belysning i form av ledlister och ledstrips. Vi assisterar er med val av produkter och ger er en belysningslösning med effektivt ljus som sparar både pengar i drift och är enkel att montera. Vi arbetar mot butiker i hela Sverige, stora som små och levererar all typ av hyllbelysning och exponeringsbelysning med professionella produkter. Vi är bara ett samtal eller ett mejl bort så börjar ni gå i tankarna på att byta ut era gamla lysrör eller undermåliga belysning så hör av er till oss!

Se fler referensprojekt

MOBILOPERATÖR 3

Projekt: Butiksbelysning, linjär belysning

UBER EATS

Projekt: LED-lister, Neon-slangar

NORDIC WELLNESS

Projekt: RGB-belysning, linjär belysning