Parkeringshus med RGB Fasadbelysning

Tillsammans med Kempes EL har vi på Xcen planerat och levererat belysningen till parkeringshuset Stuvaren 2 i Sundsvall. Ett projekt som äntligen står färdigt och lyser klart på kvällarna. Belysningen består av ett par hundra meter RGBW LED-strip. LED-listerna sitter runt om hela fasaden på parkeringsgaraget och tål både kyla och vatten med sin IP68-klassning. Belysningen i P-huset styrs smart genom DMX-protokoll och kan växla mellan miljontals färger. Vi är mäkta imponerade av installation och slutresultat. Vi tror att Stuvaren 2 kommer att skänka både härligt ljus och en god atmosfär till invånarna i Sundsvall. 

 

RGB LED-lister parkeringshusrgb ljus parkeringsgarage

Professionell RGB-belysning i offentlig miljö

Vi på Xcen är duktiga på att ljusplanera och välja rätt belysning för offentlig miljö. Det kan handla om renoveringar eller nybyggen som behöver ljussättning som vi gärna assisterar och är med och räknar på. Just i detta fall handlar projektet om färgad belysning och även detta är något som vi är bekväma att arbeta med. Vi tycker oss se en ökning av just RGB-belysning i offentlig miljö så som byggnader, parker, broar, fontäner och stadsmiljöer. Detta är miljöer och platser som ofta kräver en hållbar, professionell belysning som även är välplanerad och noga utvald. Har ni ett projekt där belysning är en del så är ni mer än välkomna att kontakta oss. 

belysning parkeringsplats

RGB LED-belysning parkeringsgarage och P-hus

Det finns flera typer av belysning som behövs i parkeringsgarage och parkeringshus (p-hus). Det är både viktigt att kunna hitta till parkeringshuset, kunna navigera rätt och samtidigt som besökare känna sig trygg på kvällar och nätter. Rätt belysning är ofta det som gör skillnaden, och det hjälper vi er med!

Men för att gräva lite djupare i just detta projekt med RGB belysning för P-hus så handlar det om fasadbelysning. Att skapa ett tydligt och utstående riktmärke med möjlighet att kunna ändra färger sektionsmässigt på byggnaden. Miljön och människorna i staden påverkas om det exempelvis är juligt röda färger i december. Det skapar en känsla, även på avstånd. Förutom säsongsbetonade färgkombinationer går det även att hitta tänkbara funktionella scenarion för belysningen. Ett exempel skulle kunna vara att lysa grönt när det finns lediga platser och rött när det är upptaget. Möjligheterna för färgad RGB-belysning är många!

Relaterade produkter

  1. Aluprofil PN6 27x26mm 2m
    Aluprofil PN6 27x26mm 2m
    Flera alternativ
    331 kr

Se fler referensprojekt

MOBILOPERATÖR 3

Projekt: Butiksbelysning, linjär belysning

NK Sport

Projekt: Linjär belysning, butiksbelysning

NORDIC WELLNESS

Projekt: RGB-belysning, linjär belysning