RGB ledstrip eller RGBW ledtejp kan lysa i alla möjliga ljusfärger och skapa riktigt häftiga effekter. RGB belysning styrs via en kontrollenhet i vilken man bestämmer färger eller startar förprogrammerade program/scener via knappar på enheten eller fjärrkontroll.

I många professionella projekt duger det inte med förprogrammerade program och ljusfärger utan man vill att ljuset skall bete sig på ett speciellt sätt. Det kan vara en företagslogga som skall pulsera i en speciell grön färg eller en bardisk som skall växla mellan rosa och ljusblått i ett bestämt mönster. För att styra RGB led tejp rekommenderar vi då att använda en kontrollenhet som stödjer Casambi. Casambi gör det enkelt att skapa ljusstyrnings-program via mobilen.

Casambi app – Ljuskontroll via bluetooth

Casambi är en teknik som man styr via en gratis app på telefonen eller Ipad och den kommunicerar via bluetooth. Ingen krånglig router eller wifi behövs. Huvudfeatures i appen är:

  • Dimra och ändra ljusfärg
  • Skapa ljus-scener för uppkopplade armaturer och växla mellan olika ljusscener i appen eller via fjärrkontroll
  • Skapa animationer med färgbyten efter bestämda tider
  • Timer – Låt armaturerna tända upp och släckas automatiskt


Uppkoppling av RGB ledlist och Casambi

I nedan video ser ni en enkel uppkoppling av transformator, Casambi-kontroll och RGB ledtejp monterad i aluminiumprofil. Via appen ändras ljusfärgen i detta fallet manuellt.

Exempel på RGB led tejp installationer

Tidsstyrning av RGB ledlister i bar

Exempel: Front på Bardisk med 2 sidor. 4,5m respektive 2,7m långa. Ljuset skall variera i turkos och lila. Uppkopplingen ser ni nedan. I Casambi appen skapar man scen 1 som är lila och sen scen 2 som är turkos. Därefter skapar man i appen en animation att ljuset skall börja med scen 1 (lila) i 10 sekunder och sen fada över till scen 2 (turkos) i 10 sekunder. Sen tillbaka till scen 1. Och man ställer in att animationen skall repetera sig så långe strömmen är på. 

Via tidsstyrning i appen ställer man in att varje dag klockan 18.00  skall belysningen tända upp och starta animationen. Och varje dag klockan 01.00 skall den släckas automatiskt. 

Inkoppling RGB led list i bar


RGB ledlister i taket i biorum

Exempel: Biorum 4x3m i källare med varierande ljus. Uppkoppling enligt skiss nedan. I appen skapas 4 olika scener med olika ljusfärger och ljusstyrkor. Sen kopplas en Casambi Xpress fjärrkontroll till installationen. Via de 4 knapparna på fjärrkontrollen som sätts på väggen kan man snabbt byta mellan de olika scenerna. 

 Inkoppling RGB ledlister i biorum


RELATERADE PRODUKTER