SKY - Dimra LED-lister & LED-strips enkelt

SKY är vår serie av kompatibla produkter för ljusstyrning av LED-lister och LED-strips. I sortimentet finns ett kontrollenheter/styrdon som kan styras med fjärrkontroller, bordskontroller och väggkontroller. I SKY-sortimentet finns optimala produkter för att enkelt dimra och styra vanlig vit ljusfärg, dynamisk vit ljusfärg (DW/TW) och färgad ljusfärg (RGB/RGBW). 

Vad behöver jag för att kunna styra mina LED-lister/LED-strips med SKY?

När du köper LED-lister eller LED-strips så behöver du först och främst driva dessa med en transformator/drivdon. Transformatorn omvandlar ström från 220V i exempelvis vägguttaget till 12V eller 24V beroende på vilken typ av LED-strip du köpt. 

För att sedan styra detta behöver du en kontrollenhet/styrdon. Kontrollenheten kopplar du in mellan LED-strip och transformator (Se bild). Önskar du koppla med DC-kontakter (snabbkoppling) så har vi en SKY-kontrollenhet med DC. Önskar du styra RGB/RGBW/Dynamisk vit så har vi en SKY-kontrollenhet med fyra kanaler för det. Önskar man en vanlig standard enkanals SKY-kontrollenhet så fungerar det utmärkt. 

Välj passande kontrollenhet med SKY för dina LED-lister så kan du välja fritt bland fjärrkontroller/knappsatser ur samma serie.   1. LED-strip/LED-tejp
  2. Komplett LED-list (LED-strip inuti Aluminiumprofil)
  3. Kontrollenhet SKY
  4. Transformator
  5. Fjärrkontroll SKY

 

Kan jag koppla flera SKY-enheter till samma belysningsprojekt? 

Ja du kan koppla flera SKY kontrollenheter/styrdon och sedan synkronisera och styra dessa tillsammans med en eller flera fjärrkontroller/väggkontroller från SKY-serien. Exempelvis så kan ett belysningsprojekt vara uppdelat i två delar där du har 2st transformatorer för att driva det. Då kan du koppla in två kontrollenheter och sen välja endast en fjärrkontroll eftersom allt ändå ska styras enhetligt (se bild nedan). 

  1. LED-strip/LED-tejp
  2. Komplett LED-list (LED-strip inuti Aluminiumprofil)
  3. Kontrollenheter SKY
  4. Transformatorer
  5. 1st Fjärrkontroll SKY

 

Hur parar jag fjärrkontrollen med kontrollenheten? 

I samband med att du kopplat ihop ditt LED-kit till 230V (strömuttag), så trycker du 3 gånger på "Power"-symbolen på din fjärrkontroll/knappsats. Ljuset kommer då blinka tre gånger vilket betyder att parningen är genomförd. Om du inte lyckas kan du alltid bryta strömmen, och testa på nytt att ge ström till LED-listen och sen trycka 3 gånger på knappen. 

Önskar du koppla ifrån / para ifrån fjärrkontrollen så kan du bryta strömmen, ge ström på nytt och trycka 5 gånger på "Power"-knappen. Då blir den frånkopplad. 

Utöver denna parning finns det en "MATCH"-knapp på kontrollenheten som man kan använda sig av. Mer information finns i manualen. Här kan du läsa mer om att para styrenhet med fjärrkontroll

Men om jag vill ha flera fjärrkontroller/bordskontroller/väggkontroller då? 

Det fungerar alldeles utmärkt att ha hur många knappkontroller du önskar. Du kan exempelvis ha endast en kontrollenhet SKY men tre stycken fjärrkontroller. 

Kan jag styra fler typer av ljuskällor än LED-lister med SKY-serien?

Förutom LED-strips så fungerar SKY-kontrollenheter även väldigt bra med våra RGBW-paneler samt tunna LED-puckar (D5014). Detta eftersom dessa likt LED-lister även drivs med konstantspänning. Så länge det alltså är LED som drivs med konstantspänning så kan du använda dig av SKY. 

 

Exempel på produkter i SKY-serien

Fler guider

Indirekt ljus med dolda LED-lister

Vi går igenom hur man kan skapa fantastiska installationer med indirekt ljus med hjälp av dolda ledlister.

GUIDE

Infällda spotlights och downlights till kök

Vid planering av köksbelysning finns det en del alternativ att välja mellan och val att väga mot varandra. Vilken typ av belysning lämpar sig bäst?

GUIDE

Dimra led tejp och led lister med plejd

Plejd har snabbt blivit en populär produkt för att styra belysning i form av spotlights, downlight, LED-lister och pendelarmaturer.

GUIDE