Vi hjälper er med inbyggnadsbelysning till tak inomhus. Nedan presenterar vi information om armaturer ni kan använda för att skapa allmänbelysning och spotbelysning i kontor, butiker, hotell och liknande lokaler. Har ni frågor, bara kontakta oss så hjälper vi er välja rätt.

--------------------------------

I många lokaler är det väldigt snyggt med infälld belysning i innertaket. Infällda lampor gör mindre avtryck i inomhusmiljön och ger ett cleant intryck, vilket ofta är uppskattat. Till exempel som allmänbelysning på kontor eller i hotell-lobbys vill man ha armaturer som inte sticker ut, utan bara ger bra ljus utan att synas.

Dubbel-spotlight i innertak Infällda spotlight i innertak på kontor

Infällda led lampor

Infällda led spotlights är den vanligaste typen av infälld belysning i tak. De finns i många olika storlekar och används i allt från badrum och kök till vänthallar och köpcentrum.  

Allround spot med riktigt bra ljus

Hector är en liten spotlight med djupt indragen ljuskälla. Det gör att man inte blir bländad av den när man tittar upp mot taket. Den är riktbar och passar att användas som allmänbelysning i t.ex. mötesrum, lunchrum, receptioner och lounger på kontor. Den är utmärkt i alla möjliga typer av rum och lokaler på hotell där man vill ha ett riktigt bra ljus som inte bländar. Hector passar också i privata hem där man vill satsa på bästa spotlighten.

Infällda starka led spotlights för innertak

Behöver ni starkare riktbara spotlights för infällnad så är det serien DL-QA som vi rekommenderar. Går att få med starkt ljus för spotbelysning i butik men också i minivariant med lite svagare ljus som passar för riktat ljus på kontor och restaurang.

Vill man ha samma ljus bra ljus paketerat på ett annat sätt så har vi de riktbara spottarna Z1, som är en enkelspot, eller Z2 som är en dubbelspot. Populära armaturer som allmänbelysning och spotbelysning på restauranger, butiker, gym.

För stark allmänbelysning från en ej riktbar spotlight rekommenderas Sheriff. Kan byggas i olika ljusstyrkor för att passa den takhöjd där de skall sitta.

 

 1. Hector - Liten avbländad downlight 10W 891lm Ø:80mm Hector - Liten avbländad downlight 10W 891lm Ø:80mm
  Kontor
  Hotell
  Restaurang
  Hector - Liten avbländad downlight 10W 891lm Ø:80mm
  Från 756 kr
 1. Takspotlight infälld DL-QA 39W 3030lm Ø:205mm
  Butik
  Mässa
  Takspotlight infälld DL-QA 39W 3030lm Ø:205mm
  Från 997 kr
 1. Takspotlight Z2 2x2516lm Takspotlight Z2 2x2516lm
  Kontor
  Gym
  Butik
  Takspotlight Z2 2x2516lm
  Från 1 959 kr
 1. Takspotlight Sheriff Z 2019lm Ø:225mm Takspotlight Sheriff Z 2019lm Ø:225mm
  Köpcenter
  Kontor
  Träningslokal
  Takspotlight Sheriff Z 2019lm Ø:225mm
  Från 963 kr

 

Styrning av spottar i innertak

Alla ovan nämnde spotlights går att få med valfri styrning. Fasdimring, Plejd-sstyrning, DALI, eller Casambi. De går också att få med ledchip som stödjer dynamisk vit, dvs ljusfärgen kan varieras mellan kallvitt och varmvitt ljus.

Infälld belysning i innertak med 60x60 led paneler

Led panel i träningslokal Ledpaneler i tillverkningslokal

Ett mycket vanligt innertak i svenska byggnader är innertak med rutor som är 60x60cm. I dessa system passar en led panel. Ledpaneler ger ett starkt jämnt ljus och är mycket enkla att montera. Ljusstyrkan och enkelheten gör led paneler till en mycket kostnadseffektiv lösning för att uppnå de ljuskrav som finns på framförallt kontor och produktionslokaler. Sen är kanske inte led paneler den roligaste belysningen men funkar mycket bra som grundbelysning i kontor, butiker, produktionslokaler och träningslokaler. Komplettera med riktbara infällda spotlights i innertaken för att få ljus på väggar samt snygga designarmaturer för stämningbelysning.

 1. Dimbar LED Panel V2 inkl fasdim driver
  Från 895 kr
 1. LED Platta Premium Dynamisk vit 600x600 Dimbar
  Från 1 970 kr

Intressanta länkar