Ljus och belysning är viktigt att tänka på i alla olika miljöer, och i en frisörsalong är belysningen oerhört viktig för att få nöjda kunder och personal! Mycket dagsljus i kombination med ljus från bra LED armaturer är verkligen att rekommendera i en frisörsalong. Detta gäller alla typer av salonger eller studio där arbetsljus är elementärt både för känslan och möjligheten att utföra ett bra jobb.

Om det är begränsat med insläpp av dagsljus är belysningen ännu viktigare för både arbetsresultat och salongpersonalens hälsa. 

Vilken belysning är rätt för frisörer?

Arbetsmiljön i en frisörsalong skall tillhandahålla god allmänbelysning i kombination med ett bra arbetsljus för att ge så bra färg- och klippresultat som möjligt.

En optimal frisörbelysning ger ett jämnt ljus, detta för att undvika ev skuggor och risken för reflexbländning. Belysningen ska även gärna ha ett neutralt färgat ljus för att inte påverka hur hårfärgningar upplevs, vi rekommenderar ett något vitare ljus på 4000K för bästa resultat.  Anledningen till att vi inte går över 4000K i färgtemperatur är för att undvika det blåa som kan uppstå vid kallare ljusfärger. Det blir ingen trevlig atmosfär inne i salongen för varken personal eller kunder.

Vilken typ av armatur som gör sig bäst i lokalen är inte hugget i sten. Vi levererar både LED-paneler, spotlights, linjära armaturer och LED-lister till salonger runt om i Sverige. 

Hög färgåtergivning är avgörande

Likväl som att färgtemperaturen påverkar så är det också viktigt att ha en armatur med högt RA-värde, dvs hög färgåtergivning, för att på bästa sätt se resultat av hårfärgningar och liknande. I en salong rekommenderar vi RA80. 

Belysning för salong och studio

Har du en salong eller studio som inte är just en frisörsalong? Ungefär samma rekommendationer gäller för skönhetssalong, barbershop, nagelsalong, massagesalong, tatueringsstudio, make-up studio, hårstudio och så vidare. Det vill säga professionellt ljus med hög färgåtergivning. Detta är för att säkerställa kvalitet och välmående för både den som arbetar och kunden. 

Rekommenderade LED armaturer och belysning till frisörsalong och skönhetssalong

Som belysning i frisörsalong rekommenderar vi vår LED-panel Premium 4000K med RA80. Med denna armatur uppnås alla kvaliteter man efterfrågar på frisörbelysning, ett jämnt ljus med 4000K i färgtemperatur och ett RA-värde på 80. LED-panelen är även dimbar beroende på vilket drivdon som kopplas vilket gör att man kan anpassa ljusmängden vid olika tidpunkter. Med denna lösning får ni mycket ljus för pengarna och framför allt ett jämnt ljus som blir en god grund för allmänbelysningen. LED-plattorna kan monteras direkt mot tak, fällas in i tak eller pendlas ned. 

salong led paneler belysning

belysning frisörsalong

 

Riktbara spotlights till skönhetssalonger 

Man kan med fördel kombinera LED-paneler som ni ser i bilden ovan med LED Spotlights på skena för att kunna rikta ljus i lokalen, mot produkter eller vid exempelvis klippstationer och kassa. 

Spotlights på skena är en fantastisk lösning som tillåter användaren att själv styra ljuset och vinkla efter behov. Det går självklart att arbeta enbart med spotlights där ni kan uppnå god allmänbelysning och hög färgåtergivning. Vi brukar rekommendera vår Spotlight Tube Mini med 4000K och RA95, vilket garanterar en utmärkt återspegling av färger och nyanser.  

spotlights på skena frisörsalong

salong ljussättning

Dekorationsbelysning i frisörsalong

För att skapa fina miljöer och coola effekter kan man bygga in LED-belysning i inredningen, exempelvis i kassadisken eller som hyllbelysning. Här är möjligheterna oändliga och endast kreativiteten sätter stopp för vad man kan göra. Salongen Complete Beauty i Malmö har sina produkter i snygga hyllor med infälld LED-belysning. På så vis lyfter de fram sitt utbud och skapar ett intresse hos kunden vilket leder till ökad försäljning. Läs mer om belysning för inredning här.

hyllbelysning frisörsalong

salong ledlister spegelbelysning

Kontakta oss gärna för rådgivning kring produkter eller angående belysning till er frisörsalong.

Exempel på färdiga produkter anpassade för hyllbelysning i butik

LED Panel V3 600x600 MP UGR LED Panel V3 600x600 MP UGR
Kontor
Verkstad
Butik
LED Panel V3 600x600 MP UGR<19 inkl driver
Från 784 kr
Tube Mini 24W 2196lm Tube Mini 24W 2196lm
Butik
Mässa
Kontor
Tube Mini 24W 2196lm
Från 1 012 kr
Rak allmänbelysning för 3-fas skena
Butik
Kontor
Allmänbelysning
Rak allmänbelysning för 3-fas skena
Från 1 147 kr
Led tejp 15W/m 12V IP20 Led tejp 15W/m 12V IP20
Butikshyllor
Bänkbelysning
Led tejp 15W/m 12V IP20
Från 176 kr

Relaterade länkar