Ljus och belysning är viktigt att tänka på i alla olika miljöer, och i en frisörsalong är belysningen oerhört viktig för att få nöjda kunder och personal! Mycket dagsljus i kombination med ljus från bra LED armaturer är att rekommendera i en frisörsalong. Har man begränsat insläpp av dagsljus är belysningen där med ännu viktigare för både arbetsresultat och salongpersonalens hälsa.

Vilken belysning är rätt för frisörer?

Arbetsmiljön i en frisörsalong skall tillhandahålla bra allmänbelysning i kombination med ett bra arbetsljus för att ge så bra färg- och klippresultat som möjligt.

Den optimal frisörbelysningen är ett jämnt ljus, detta för att undvika ev skuggor och risken för reflexbländning. Belysningen ska även ha ett neutralt färgat ljus för att inte påverka hur hårfärgningar upplevs, vi rekommenderar ett något vitare ljus på 4000K för bästa resultat. Anledningen till att vi inte går över 4000K i färgtemperatur är för att undvika det blåa som kan uppstå vid kallare ljusfärger. Det blir ingen trevlig atmosfär inne i salongen för varken personal eller kunder.

Hög färgåtergivning är avgörande

Likväl som att färgtemperaturen påverkar så är det också viktigt att ha en armatur med högt RA-värde, dvs hög färgåtergivning, för att på bästa sätt se resultat av hårfärgningar och liknande. I en salong rekommenderar vi RA80.

Belysning för salong & studio

Har du en salong eller studio som inte är just en frisörsalong? Ungefär samma rekommendationer gäller för skönhetssalong, nagelsalong, massagesalong, tatueringsstudio, make-up studio och så vidare. Det vill säga jämnt ljus med hög färgåtergivning. Detta är för att säkerställa kvalitet för både arbetare och kund.

Rekommenderade LED armaturer till frisörbelysning

Som belysning i frisörsalong rekommenderar vi vår LED platta premium 4000K med RA90. Med denna armatur uppnås alla kvaliteter man efterfrågar på frisörbelysning, ett jämnt ljus med 4000K i färgtemperatur och ett RA-värde på 90. LED plattan är även dimbar beroende på vilket drivdon som kopplas vilket gör att man kan anpassa ljusmängden vid olika tidpunkter. Man kan med fördel kombinera panelbelysningen med LED Spotlights på skena för att kunna rikta ljus i lokalen, mot produkter eller vid klippstationer. 

spotlights på skena frisörsalong

Dekorationsbelysning i frisörsalong

För att skapa fina miljöer och coola effekter kan man bygga in LED belysning i inredningen, exempelvis i kassadisken och som hyllbelysning. Salongen Complete Beauty i Malmö har sina produkter i snygga hyllor med infälld LED belysning, på så vis lyfter de fram sitt utbud och skapar ett intresse hos kunden vilket leder till ökad försäljning. Läs mer om belysning för inredning här.

hyllbelysning frisörsalong

Kontakta oss gärna för rådgivning kring produkter eller angående belysning till er frisörsalong.