Belysning till frisörsalong - Välj rätt ljus till din salong

Ljus och belysning är viktigt att tänka på i alla olika miljöer, och i en frisörsalong är belysningen oerhört viktig för att få nöjda kunder och personal! Mycket dagsljus i kombination med ljus från bra LED armaturer är verkligen att rekommendera i en frisörsalong. Detta gäller alla typer av salonger eller studio där arbetsljus är elementärt både för känslan och möjligheten att utföra ett bra jobb.

Om det är begränsat med insläpp av dagsljus är belysningen ännu viktigare för både arbetsresultat och salongpersonalens hälsa. 

Vilken belysning är rätt för frisörer?

Arbetsmiljön i en frisörsalong skall tillhandahålla god allmänbelysning i kombination med ett bra arbetsljus för att ge så bra färg- och klippresultat som möjligt.

En optimal frisörbelysning ger ett jämnt ljus, detta för att undvika ev skuggor och risken för reflexbländning. Belysningen ska även gärna ha ett neutralt färgat ljus för att inte påverka hur hårfärgningar upplevs, vi rekommenderar ett något vitare ljus på 4000K för bästa resultat.  Anledningen till att vi inte går över 4000K i färgtemperatur är för att undvika det blåa som kan uppstå vid kallare ljusfärger. Det blir ingen trevlig atmosfär inne i salongen för varken personal eller kunder.

Vilken typ av armatur som gör sig bäst i lokalen är inte hugget i sten. Vi levererar både LED-paneler, spotlights, linjära armaturer och LED-lister till salonger runt om i Sverige. 

Hög färgåtergivning är avgörande

Likväl som att färgtemperaturen påverkar så är det också viktigt att ha en armatur med högt RA-värde, dvs hög färgåtergivning, för att på bästa sätt se resultat av hårfärgningar och liknande. I en salong rekommenderar vi RA80. 

Belysning för salong och studio

Har du en salong eller studio som inte är just en frisörsalong? Ungefär samma rekommendationer gäller för skönhetssalong, barbershop, nagelsalong, massagesalong, tatueringsstudio, make-up studio, hårstudio och så vidare. Det vill säga professionellt ljus med hög färgåtergivning. Detta är för att säkerställa kvalitet och välmående för både den som arbetar och kunden. 

Rekommenderade LED armaturer och belysning till frisörsalong och skönhetssalong

Som belysning i frisörsalong rekommenderar vi vår LED-panel Premium 4000K med RA80. Med denna armatur uppnås alla kvaliteter man efterfrågar på frisörbelysning, ett jämnt ljus med 4000K i färgtemperatur och ett RA-värde på 80. LED-panelen är även dimbar beroende på vilket drivdon som kopplas vilket gör att man kan anpassa ljusmängden vid olika tidpunkter. Med denna lösning får ni mycket ljus för pengarna och framför allt ett jämnt ljus som blir en god grund för allmänbelysningen. LED-plattorna kan monteras direkt mot tak, fällas in i tak eller pendlas ned. 

salong led paneler belysning

belysning frisörsalong

 

Riktbara spotlights till skönhetssalonger 

Man kan med fördel kombinera LED-paneler som ni ser i bilden ovan med LED Spotlights på skena för att kunna rikta ljus i lokalen, mot produkter eller vid exempelvis klippstationer och kassa. 

Spotlights på skena är en fantastisk lösning som tillåter användaren att själv styra ljuset och vinkla efter behov. Det går självklart att arbeta enbart med spotlights där ni kan uppnå god allmänbelysning och hög färgåtergivning. Vi brukar rekommendera vår Spotlight Tube Mini med 4000K och RA95, vilket garanterar en utmärkt återspegling av färger och nyanser.  

spotlights på skena frisörsalong

salong ljussättning

Dekorationsbelysning i frisörsalong

För att skapa fina miljöer och coola effekter kan man bygga in LED-belysning i inredningen, exempelvis i kassadisken eller som hyllbelysning. Här är möjligheterna oändliga och endast kreativiteten sätter stopp för vad man kan göra. Salongen Complete Beauty i Malmö har sina produkter i snygga hyllor med infälld LED-belysning. På så vis lyfter de fram sitt utbud och skapar ett intresse hos kunden vilket leder till ökad försäljning. Läs mer om belysning för inredning här.

hyllbelysning frisörsalong

salong ledlister spegelbelysning

Kontakta oss gärna för rådgivning kring produkter eller angående belysning till er frisörsalong.

Exempel på armaturer till salonger

 1. TOP Linjär belysning 2m lång Dimbar
  TOP Linjär belysning 2m lång Dimbar
  Kontor
  Gym
  Restaurang
  Flera alternativ
  2 209 kr
 1. Tube Mini 24W 2196lm
  Tube Mini 24W 2196lm
  Butik
  Mässa
  Kontor
  Flera alternativ
  1 012 kr
 1. Hector - Liten avbländad downlight 11W 972lm Ø:80mm
  Hector - Liten avbländad downlight 11W 972lm Ø:80mm
  Kontor
  Hotell
  Restaurang
  Flera alternativ
  633 kr
 1. Led tejp COB 15W/m 24V IP20
  Led tejp COB 15W/m 24V IP20
  Butikshyllor
  Exponering
  Köksbänk
  Flera alternativ
  215 kr

Intressanta länkar

Fler guider

Indirekt ljus med dolda LED-lister

Vi går igenom hur man kan skapa fantastiska installationer med indirekt ljus med hjälp av dolda ledlister.

GUIDE

Infällda spotlights och downlights till kök

Vid planering av köksbelysning finns det en del alternativ att välja mellan och val att väga mot varandra. Vilken typ av belysning lämpar sig bäst?

GUIDE

Dimra led tejp och led lister med plejd

Plejd har snabbt blivit en populär produkt för att styra belysning i form av spotlights, downlight, LED-lister och pendelarmaturer.

GUIDE